Troben mort a la seva cel·la Igor Postolache, l'assassí de la nena Erika a Oviedo

Igor Postolache, en una imatge d'identificació quan va ser detingut

Igor Postolache, en una imatge d'identificació quan va ser detingut / DdG

DdG

Igor Postolache , l'assassí de la nena Erika a Oviedo, ha aparegut mort aquest dimecres al matí a la presó de Villahierro, a Mansilla de las Mulas (Lleó), on estava complint presó provisional pel crim ocorregut al barri de Vallobín.

Pel que sembla, segons han confirmat fonts oficials, els funcionaris del centre penitenciari es disposaven a recollir-lo a la seva cel·la per procedir a un trasllat a un altre centre penitenciari a Galícia. Va ser llavors quan es van adonar que estava sense vida.

Igor Postolache havia sortit ja del pla antisuïcidis i, segons fonts coneixedores del que ha passat, no hi havia indicis que pogués tenir intencions de treure's la vida, cosa que, mancant confirmació definitiva de la causa de la mort, és la hipòtesi que s'està estudiant.

Postolache, a l'espera del judici amb jurat popular, havia acceptat els fets, que l'abocaven a una pena de presó permanent revisable pel crim d'Erika Yunga, de 14 anys, que va atacar al portal quan va arribar de l'escola el passat 5 d'abril. L'home moldau, de 32 anys, va violar i va assassinar Erika, que era la seva veïna, el 5 d'abril del 2022 .

Va assumir la seva culpabilitat mitjançant el seu escrit de defensa, enviat al jutjat d'instrucció 2 d'Oviedo, en què reconeix com a "certs els fets relatats per la Fiscalia", sobre com va planificar l'atac i després va agredir sexualment i va matar la nena, que vivia al seu mateix edifici ia la qual havia estat aguaitant.