Aquest és el ganivet de set euros amb què Daniel Sancho va confessar haver esquarterat Edwin Arrieta

Es tracta d’un ganivet de carnisser amb una fulla de 34 centímetres de llarg i 9 d’amplada

Alexandra Costa

Les proves incriminatòries s’amunteguen contra Daniel Sancho, autor declarat de l’assassinat i l’esquarterament del cirurgià Edwin Arrieta a Tailàndia. No obstant, hi ha una prova determinant. De fet, va ser clau per atribuir-li el crim, més enllà del fet que el jove de 29 anys acabés confessant. Es tracta del tiquet de compra d’un supermercat de l’illa de Koh Phangan que la policia va trobar dins d’una de les bosses en les quals va llançar els trossos desmembrats de la víctima en un abocador. EL PERIÓDICO, del mateix grup que aquest diari, ha tingut accés en exclusiva a aquest rebut, que ascendeix a un total de 38,50 euros (1.486 bahts tailandesos).

Al tiquet, amb data 1 d’agost, hi consta la compra d’un ganivet de carnisser amb una fulla de 34 centímetres de llarg i 9 d’amplada. Va pagar per ell 7 euros (275 bahts). També hi figuren altres estris amb què es va desfer del cadàver. Les autoritats es van personar a l’establiment, que té càmeres de videovigilància, i van identificar el fill de Rodolfo Sancho.

Entre els productes que el jove va obtenir hi ha tres rotllos de cinta adhesiva transparent per 1,10 euros cada un, uns quants paquets de bosses d’escombraries i de nanses, dos fregalls i gomes per lligar, entre altres estris. En canvi, al tiquet no hi apareixen detergents ni altres productes corrosius, tal com es va informar al principi del cas.

Més diners en fruita que en el ganivet

Sancho va aprofitar la visita a l’hipermercat per comprar una altra cosa que no té cap relació amb el truculent crim: menjar. En concret, va agafar meló i síndria, ja trossejats, i raïm fresc, segons consta en el rebut. De fet, es va gastar més diners en la fruita que en el ganivet.