Catorze ferits, dos de crítics, per la caiguda d'un arbre en una atracció de PortAventura

L’accident s’ha produït aquest diumenge al matí a l’atracció Tomahawk i hauria estat provocat pel fort vent

Sanitaris accedint a l'atracció de PortAventura.

Sanitaris accedint a l'atracció de PortAventura. / ACN

ACN

Catorze persones ferides -dues de crítiques i tres de menys greus- per la caiguda d’un arbre pel fort vent en una muntanya russa de PortAventura. L’accident s’ha produït aquest diumenge al matí a l’atracció Tomahawk, a l’àrea del Far West. Segons les primeres informacions, la forta ventada ha fet caure un arbre proper a la muntanya russa i algunes de les branques haurien impactat contra els usuaris de l’atracció, segons fonts de PortAventura. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat d’un balanç de 14 persones ateses: amb dos ferits crítics traslladats a l’Hospital de Bellvitge i al Joan XXIII de Tarragona, i tres menys greus evacuats al Santa Tecla i a l’Hospital de Reus. S’han mobilitzat vuit ambulàncies i un helicòpter.

Els Mossos d’Esquadra han desplaçat cinc patrulles a PortAventura i han detallat que l’avís de l’accident s’ha rebut poc abans de migdia. En declaracions a Catalunya Ràdio, el sotscap territorial del SEM a Tarragona, Juan Antonio Escorcia, ha precisat que hi ha dos menors entre els ferits i que els dos crítics són persones adultes. Dels nou ferits lleus, cinc han estat traslladats a un CAP de la zona.

PortAventura parla d’un accident “fortuït”

“Aquest diumenge s’ha produït un incident fortuït per la caiguda d’un arbre proper a l’atracció Tomahawk. Algunes de les branques han impactat contra els clients que estaven pujats a l’atracció”, ha explicat PortAventura en un comunicat. “Després d’activar-se els nostres protocols d’emergència, les persones afectades han estat ateses d’immediat pels nostres equips de primers auxilis juntament amb el SEM, i posteriorment alguns ferits han estat traslladats a l’hospital”, ha continuat el parc tarragoní, que s’ha posat a disposició de les famílies.

“Es tracta d’un succés totalment aliè a l’operativa i manteniment de les nostres atraccions, que compleixen els estàndards més alts de seguretat i estan sotmeses diàriament a rigoroses revisions”, ha volgut deixar clar PortAventura.

“No sabíem què havia passat”

A la sortida de PortAventura, diversos usuaris han assegurat a l’ACN que s’han adonat de l’accident en veure que arribava un helicòpter del SEM. Entre ells, hi havia el Javier i el Xavier Acosta, pare i fill, que avui havien decidit passar el dia al part d’atraccions. “Veníem del Shambhala i, de sobte, hem vist que hi havia personal mèdic a l’atracció Tomahawk”, ha detallat Javier Acosta, qui ha puntualitzat que des de fora l’atracció “no es veia cap arbre trencat” i que en un primer moment “no sabien què havia passat”.

“L’únic que veiem és que hi havia personal del SEM atenent els ferits a terra”, ha afegit Xavier Acosta. Pare i fill també han afirmat que Tomahawk era “l’única de les atraccions grans, que estava oberta”. De fet, altres usuaris que sortien del part d’atraccions també han confirmat que la majoria de les atraccions estaven tancades per les fortes ratxes de vent registrades aquest diumenge.