Denuncien a dos piròmans que van difondre per xarxes socials com iniciaven 8 incendis a l'Alt Penedès

Un dels sospitosos era menor d'edat quan van cometre els delictes

Un agent dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Un agent dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

Germán González

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vilafranca del Penedès van denunciar a dos homes de 18 i 21 anys per provocar 8 incendis en terrenys industrials i agrícoles entre maig i setembre de l'any passat, en plena època estival. Els focs van tenir lloc en zones d'Avinyonet del Penedès, La Granada, Olèrdola i Vilafranca del Penedès. Els Agents Rurals van concloure que els incendis eren intencionats i juntament amb els Mossos van buscar als responsables.

Els incendis seguien el mateix patró: s'iniciaven al costat de camins asfaltats amb bons accessos des de carreteres, eren de petites dimensions i en llocs on hi havia poca vegetació a cremar o envoltada de cultius. Gràcies a les imatges gravades per les càmeres de seguretat i a la informació facilitada pels testimonis, els agents van aconseguir identificar als dos presumptes autors.

Un d'ells era menor d'edat en el moment dels fets i l'altre va arribar a pujar vídeos a les xarxes socials del moment en què iniciaven algun dels focs. En viure prop de les zones en les quals es van provocar els incendis les imatges de seguretat d'edificis i empreses els van captar.

Els agents van prendre declaració com investigats als dos sospitosos i l'atestat policial es va enviar a la Fiscalia de Menors i al jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès.