A més, la sentència obliga a indemnitzar els dos fills de la víctima amb 60.000 euros cadascú en concepte de responsabilitat civil, és a dir, a pagar 120.000 euros en total. La sentència no dóna per vàlids els atenuants de confessió, por insuportable ni tampoc el d'arravatament i obcecació que demanava la defensa.

Els fets van passar el 17 de setembre del 2005 quan víctima i acusada feia cinc dies que s'havien conegut i ell li havia ofert anar a treballar a casa seva fent tasques domèstiques.

Després del judici que es va celebrar el passat 18 de desembre, la sentència recull que Jackeline S. Z. és l'autora de la mort de l'exregidor del PP Jaume Puig de 84 anys.

A banda del delicte d'homicidi, la sentència recull també l'agreujant de superioritat ja que, en el moment dels fets, la víctima tenia 84 anys i l'acusada 27 anys i, per tant, el jutge entén que aquesta circumstància atorgava 'una innegable superioritat personal' a la dona. En canvi, no s'accepta cap dels atenuants demanats per la defensa. En el cas de l'atenuant de confessió, la sentència diu que no es pot tenir en compte ja que la víctima, en la primera declaració davant la policia, va acusar una altra persona, Khalid Chatbi que, posteriorment i segons les mateixes declaracions de l'acusada, es va demostrar que no havia participat en el crim.

Segons recull la sentència, la jove, després d'una discussió, li va col·locar un llençol al cap que va provocar que l'home caigués a terra. Un cop Puig estava en posició bocaterrosa, ella li va lligar les mans a l'esquena amb una corbata, un cinturó i una bufanda i, posteriorment, també els peus i li va col·locar una bossa de plàstic sobre el mateix llençol que cobria l'home. Per tant, es dóna per provat que l'exregidor va morir asfixiat. Un cop mort, la cuidadora va col·locar una nota que deia 'Por violar a mi mujer cabrón, viva Ecuador' amb la intenció de simular un assalt.

Posteriorment, i segons recull la sentència, la dona va agafar la tarja de crèdit de la víctima, de la qual coneixia el codi secret ja que aquell mateix matí l'havia acompanyat a treure diners, i va retirar del banc 1.140 euros.

El testimoni de la pròpia acusada, que va reconèixer els fets durant el judici, s'ha considerat clau a l'hora de dictar sentència. Ara bé, durant el judici que es va celebrar el 18 de desembre, la condemnada va sostenir que va ser agredida sexualment abans de cometre el crim i que Puig la va amenaçar amb denunciar-la davant estrangeria si deia res perquè ella estava en situació il·legal al país.

Les proves d'ADN practicades també han servit perquè els forenses confirmin que les resten d'ADN de les ungles de la víctima pertanyen a l'acusada.

Contra aquesta sentència es pot interposar un recurs de cassació.