El Departament d'Educació ha decidit provar la seva medicina i llançar-se de cap a la digitalització. Ho farà a través d'un bloc, que funcionarà com un canal de comunicació directe amb la comunitat educativa, una compte al Twitter, que enviarà alertes a tots els usuaris sobre les novetats que anunciï la conselleria, i un canal de 'Youtube', on es penjaran vídeos sobre projectes pedagògics educatius en marxa. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha explicat, en declaracions a l'ACN, que l'objectiu és millorar la comunicació amb la comunitat educativa en els dos sentits. 'Es tracta de parlar i escoltar per evitar l'aïllament que, a vegades, pateixen els docents en els seus centres'.

'Es tracta d'entrar en contacte, d'intercanviar, d'enviar i rebre, de parlar i d'escoltar', explica Maragall. La intenció és 'trencar l'aïllament de cada docent al seu centre'. El bloc és 'per publicar continguts', el Twitter 'per intercanviar informació' i el Youtube 'per mostrar allò que succeeix a les escoles'. Amb aquestes eines la conselleria vol aconseguir que 'allò que passa als centres sigui ràpidament compartit amb la resta de la comunitat eductiva', resumeix el conseller.

Les tres iniciatives són alhora un intent per obrir un canal que sotmetrà a crítica totes les iniciatives pedagògiques, tant les que duen a terme els docents com el Departament, diu Maragall. El desembarcament a les xarxes socials és també, als ulls de Maragall, un pas 'coherent' amb la digitalització de les aules que la conselleria impulsa des de fa temps a través del projecte '1x1'.

El bloc recollirà els comentaris de les persones que accedeixin als continguts penjats pel Departament i obrirà debats. La compte a 'Twitter' avisarà a l'instant a tots els que se subscriguin com a seguidors del microbloc d'Educació cada vegada que hi hagi novetats.

El canal de vídeo a 'YouTube' possibilitarà la distribució de peces audiovisuals divulgatives. Els reportatges, d'una durada que oscil·larà entre els 3 i 4 minuts, contindran enllaços que condueixen als webs on es pot trobar més informació de les iniciatives pedagògiques que mostren.