El grup Microsoft ha afirmar que guardarà les adreces IP dels usuaris només sis mesos, tal com havia sol·licitat el grup de treball especialitzat en privacitat de la Comissió Europea (CE).

La companyia, que vol així protegir la identitat dels internautes, s'ha compromès a portar a terme aquesta mesura en els propers 12 o 18 mesos, ha indicat el vicepresident i responsable d'assumptes europeus de Microsoft, John Vassallo, a través del seu bloc.

Les companyies que gestionen cercadors a Internet, com Microsoft (amb "Bing"), Google i Yahoo! guarden durant un temps l'adreça d'internet que els proporcionen els usuaris quan realitzen una consulta.

El grup de treball format per responsables de protecció de dades dels 27 països comunitaris va insistir en una carta enviada a aquestes empreses l'octubre passat que havien de rebaixar el temps que retenen aquestes adreces IP (el número que identifica un ordinador) a 6 mesos com a màxim.

Microsoft va indicar que, quan un usuari utilitzi el seu cercador, "Bing" procedirà a separar els elements de la recerca de qualsevol informació personal.

A continuació, la companyia va assegurar que en 6 mesos esborrarà l'adreça IP d'aquest internauta i, als 18, qualsevol altre element que identifiqui la sessió que va iniciar aquest usuari.

D'aquesta forma, serà impossible establir una associació entre l'usuari i el rastre de les recerques que va realitzar a internet, assenyala l'empresa.

Vassallo va assenyalar que les recerques dels usuaris els permet "millorar la qualitat dels resultats, protegir contra el frau i mantenir un negoci segur i viable", però que calia preservar la privacitat.