El descans que ha fet el candidat socialista a les eleccions generals i diputat, Alfredo Pérez Rubalcaba, durant el debat parlamentari sobre la reforma constitucional, quan ha dit al president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, que anava a prendre un cafè perquè s´estava adormint, era al migdia tema del dia a la xarxa social Twitter.

Poques hores després que les càmeres de televisió captessin a Rubalcaba creuant amb Zapatero als passadissos de la cambra baixa i li hagi dit que s'absentava del Ple, els usuaris de la xarxa social ja reflectien aquesta anècdota, bé a través de comentaris o bé per la retransmissió dels titulars que anaven traient tots els mitjans de comunicació.

En un primer moment, el tema del dia ('trending topic') estava titulat 'Rubalcaba a Zapatero', perquè és amb aquesta expressió com començaven gairebé tots els titulars que els mitjans penjaven a Twitter: "Rubalcaba a Zapatero: 'Me'n vaig a prendre un cafè, que m´adormo '".

Posteriorment, un nou tema del dia ha aparegut a Twitter sota el títol 'Rubalcabaseduerme', en què, aquest cop sí, els usuaris fan comentaris sobre el descans que ha fet el candidat durant el Ple, majoritàriament crítiques.

"Rubalcaba s´adorm mentre debaten una mesura per sortir de la crisi, què faria si fos president? No vull saber-ho", "Jo no vull un president del govern que estigui adormit, per això que es quedi Zapatero", o "Espanya necessita governants que no s´adormin en els llorers", són alguns dels missatges que poden llegir-se en la xarxa social.