L'associació Facua ha denunciat diferències de preus de fins al 249% en les tarifes de mòbil amb trucades il·limitades. L'entitat ha fet un estudi comparatiu sobre 93 tarifes amb trucades a l'Estat il·limitades de 25 companyies.

Entre les ofertes amb dades a preus més baixos destaquen 7,99 euros mensuals de Suop amb 3GB i els 9 euros de Xenet amb 8 GB, mentre que entre les ofertes amb trucades i sense dades hi ha els 6,50 euros de Xenet, els 6,90 euros de Global, els 6,99 euros de Suop i els 7 euros de Digi. D'altra banda, entre les tarifes més cares amb trucades il·limitades hi ha les de Movistar, amb 45 euros mensuals i Orange amb 35,95 euros -ambdues ofereixen 20 GB de dades- i Vodafone, sense límit de dades, per 49,99 euros.

Respecte aquesta última, però, Facua avisa que l'oferta dades suposadament "il·limitades"però amb una clàusula "abusiva", segons l'associació de consumidors, perquè no permet "l'ús intensiu i continuat que pugui provocar o provoqui la congestió de la xarxa".

A més, de les 25 companyies analitzades, només Digi, Finetwork, Gobal, Lowi, Pepehone i Simyo ofereixen dades acumulables, és a dir, que els que no es consumin puguin utilitzar-se en el següent període de facturació.

Aquestes són les 93 tarifes amb trucades il·limitades ofertades per les 25 companyies comparades per Facua

CompanyiaDadesPreuAlterna

Amena

Digi

Euskaltel

Finetwork

Global

Hits Mobile

Ion Mobile

Jazztel

LlamaYa

Lowi

MásMóvil

Movistar

O2

Orange

Pepephone

R

Republica Móvil

Simyo

Suop

Telecable

Tuenti

Vodafone

Xenet

Yoigo

(*) Les dades que no es consumeixen són acumulables per la següent factura.(1) Euskaltel posa un límit de 7.000 minuts mensuals(2) Hits Mobile posa un límit de 6.000 minuts mensuals(3) R posa un topall de 120 minuts a la durada de cada trucada i a partir d'aquell moment cobra 40 cèntims d'establiment i 40 cèntims per minut.