Apple presenta avui el seu esperat iPhone 15 amb un toc europeu

També s'espera que es doni a conèixer la nova generació d'Apple Watch

El director executiu d'Apple, Tim Cook, en una presentació el 2019

El director executiu d'Apple, Tim Cook, en una presentació el 2019 / JEFF CHIU (AP)

Carles Planas Bou

És el dia més important de l'any. Almenys, per a Apple i els seus seguidors. Aquest dimarts, 12 de setembre, el gegant tecnològic nord-americà presentarà el nou iPhone 15, un mòbil d'última generació que s'espera més potent i lleuger que el seu predecessor.

L'esdeveniment se celebrarà amb tota la pompa habitual a l'Apple Park, Califòrnia, a partir de les 19.00 hora espanyola i es podrà seguir en directe a través d'aquesta mateixa pàgina. El director executiu de la companyia, Tim Cook, serà l'encarregat de fer els honors.

Molts dels detalls del nou iPhone es mantenen en secret, però altres han estat filtrats. Així, la nova versió de l'iPhone estarà equipada amb un nou xip de més capacitat, l'A17. També comptarà amb una lent de 48 megapíxels i un botó multifunció que posarà fi a l'interruptor de silenci que ha existit fins ara.

El repte de l'iPhone 15

L'iPhone és, sens dubte, el producte estrella d'Apple, generant al voltant de la meitat de totes les vendes. Tot i això, la reputada companyia fundada el 1976 per Steve Jobs , Steve Wozniak i Ronald Wayne acumula la seva caiguda de vendes més prolongada en dues dècades de constants èxits. L'iPhone 15 serà crucial per intentar revertir l'alentiment global en la demanda de telèfons intel·ligents .

Tot i això, el vent no bufa a favor. Dijous passat, la Xina va ampliar la prohibició de l'iPhone entre els empleats del Govern. El gegant d'Àsia no és únicament la fàbrica de producció més gran d'aquest 'smartphone', sinó un mercat crucial per als resultats d'Apple. Es calcula que al voltant del 19% dels seus ingressos globals s'hi generen.

Sabor europeu

L'iPhone 15 comptarà amb una característica europea no menor. Es tracta d'un port USB-C. Aquest canvi il·lustra l'adaptació d'Apple a la directiva de la Unió Europea (UE) que el 4 d'octubre passat va aprovar definitivament l'obligació d'un carregador comú per a tots els telèfons mòbils. Tot i que la normativa ha donat de termini fins a la tardor del 2024 per complir, la firma de Cupertino s'ha volgut avançar.

No serà l'única novetat. Segons les informacions filtrades, Apple podria presentar demà els nous  AirPods Pro, que també inclouen un carregador amb un port USB-C, o els nous Apple Watch. Fins i tot hi ha qui apunta a l'anunci d'un nou iPad mini, però aquests rumors es podrien quedar gens. La companyia no ho ha confirmat.