El 4 d'octubre del 2022, el  Parlament Europeu va aprovar la imposició del carregador universal a tots els països de la  Unió Europea (UE), amb l'objectiu de generar menys residus i que els usuaris no hagin d'acumular més cables del compte a casa.

El  model  escollit per ser el carregador únic és l'USB Tipo-C, que és el que ja feien servir la majoria de smartphones, excepte en el cas dels iPhone d'Apple.  L'empresa va ser, per tant, una de les principals detractores de la mesura, per ser-ne la més damnificada.

Tot i això, davant d'aquesta llei no hi caben subterfugis possibles, i Apple no ha tingut més remei que claudicar i plegar-s'hi, malgrat que la UE ha donat de termini fins a la tardor del 2024.

Nous telèfons

La majoria dels productes d'Apple (equips i accessoris) incorporen un port Lightning. Però, tal com ja va anunciar l'empresa quan es va aprovar la llei, els nous telèfons iPhone que sortissin a la venda ja incorporarien el nou carregador i no el propi, tal com ja passava amb algun model d'iPad i Mac, que ja tenien USB-C. I així ha estat: el proper dia 12 Apple presenta el nou iPhone, el 15 , i una de les novetats que incorpora respecte a l'iPhone 14 és precisament aquesta: que porta el carregador USB-C.

A més, alguns analistes van sostenir llavors que Apple estaria treballant en un adaptador que es pugui fer servir amb els accessoris que encara mantenen el port 'Lightning', ja que hi haurà un parell d'anys en què conviuran tots dos ports en els productes de la companyia tecnològica a mida que augmenta la provisió d'accessoris amb el nou port.