Fes el manteniment al patinet elèctric: la ITV serà el pròxim pas

El fred afecta negativament el teu vehicle: saber com cuidar-lo és essencial

Descobreix les novetats a l'hora d'adquirir un patinet elèctric

Mantenir el patinet elèctric en condicions òptimes durant l'hivern

Mantenir el patinet elèctric en condicions òptimes durant l'hivern / freepik

Fernando Álvarez

Els patinets elèctrics s'han tornat el producte de moda si parlem de circulació. Aquest vehicle ha hagut d'estar regulat amb una normativa específica, ja que, hi ha hagut diversos accidents per la conducció temerària d'alguns usuaris. A part de la regulació per part de la DGT, pot ser que també se'ls acabi demanant fer la inspecció de la ITV. Però, a part de tot això, sabies que se'ls ha de fer un manteniment adequat? Amb el fred és molt important cuidar-los; t'expliquem com fer-ho!

La ITV per als patinets

Com et dèiem abans, des de la DGT i AECA-ITV han preparat un manual enfocat cap a una Inspecció Tècnica que tindrà més de 30 punts de revisió, destacant la comprovació de tres parts específiques dels patinets:

  • La velocitat, verificant que sigui entre els 6 i els 25 quilòmetres per hora.
  • La frenada, realitzant-se la prova amb frenòmetre, GPS i amb distàncies de mesura prèvia.
  • La bateria i el cablejat, comprovant si hi ha cops a la bateria i a la carrosseria, així com l'estat del cablejat, si hi ha bateria supletòria i el voltatge d'aquesta.
Passa la ITV al patinet elèctric

Passa la ITV al patinet elèctric / freepik

La DGT prohibirà circular per la via pública els VMP que no comptin amb certificat d'homologació des del 2027, però el pròxim 22 de gener del 2024 ja començaran les mesures, amb la comercialització única i obligatòria de patinets que estiguin homologats.

Preparar el patinet elèctric per al fred

Tot i que els components d'aquests vehicles són molt més senzills -i barats- que els d'un cotxe, això no vol dir que no s'hagi de fer un manteniment periòdic i que a l'hivern algunes peces patiran més que si no ho preparem adequadament. Aquestes són les principals coses a les quals els hauries de fer un ull:

  • Bateria: Evita carregar-la en llocs molt freds i espera almenys mitja hora per fer la càrrega si has fet servir el patinet. Utilitza el carregador original.
  • Humitat: Intenta mantenir el patinet en un lloc sec, evitant balcons i, en la mesura que sigui possible, garatges, ja que podria patir tant el cablejat com la bateria.
  • Pneumàtics: Reviseu-los periòdicament per veure el nivell de desgast. El fred pot fer que s'esquerdin.
  • Llums: Cada cert temps t'has d'assegurar que funcionen bé, perquè a part d'ajudar a veure millor, no tenir-les en un estat correcte és motiu de sanció.