03 de novembre de 2008
03.11.2008

La pluja obliga a suspendre per primer cop en 25 anys els focs d'artifici de les Fires

La Trobada Gegantera tampoc no es va poder celebrar per primera vegada en les vint-i-set edicions convocades

03.11.2008 | 01:00
La zona de les Ribes del Ter, on es col·loquen les estructures pel llançament dels morters, estaven negades d´aigua ahir a primera hora del matí.

El temporal de pluja i vent que va caure, durant bona part de la jornada d'ahir, va obligar a suspendre, entre altres actes programats a propòsit de les Fires i Festes de Sant Narcís, el Castell de Focs Artificials i la vint-i-setena edició de la Trobada Gegantera. La suspensió dels focs artificials, per primer cop en vint-i-cinc anys, es va acordar per raons de seguretat -per evitar que els morters es mullin- independenment que deixés de ploure. La regidora delegada d'activitats de Dinamització al Territori de l'Ajuntament de Girona, Pilar Prats, ha explicat que, després d'estudiar el contracte amb l'empresa Igual, es decidirà si, finalment, es realitza el Castell de Focs. Hi ha predisposició per part de l'Ajuntament perquè se celebri en els pròxims dies. La trobada de gegants no és recuperable. És la primera vegada que la trobada de gegants s'ha de suspendre en vint-i-set edicions. La simultània de circ, amb la Companyia Tot Circ i Los Herrerita a la plaça dels Germans Sàbat, també es va suspendre.
En declaracions a Catalunya Informació, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va raonar que la suspensió dels Focs, decidida des de primera hora del matí, era la manca de temps per instal·lar, amb total garantia de seguretat, l'estructura pirotècnica. En el moment de fer les declaracions, l'alcaldessa va comentar que el govern local no s'havia plantejat si es faria, o no, el castell en dies posteriors. En referència a la trobada de gegants, la Colla Gegantera Fal·lera Gironina va explicar que, en veure les condicions meteorològiques, algunes colles participants ja no havien vingut a Girona. Les que van arribar van restar esmorzant a redós de la plaça de Sant Feliu, lloc de la plantada. Quan plou, les trobades de gegants se suspenen per diversos motius. Entre d'altres, per garantir la seguretat dels participants i públic, i a causa del material en què estan fabricats aquestes figures típiques de la cultura popular catalana. La trobada de Girona sol reunir un miler de participants. Enguany, es comptava amb la participació de 25 colles, procedents de les comarques gironines -Figueres, Cassà de la Selva...-, de Barcelona -Sant Antoni Vilamajor, Molins de Rei...- i la Catalunya Nord -Argelers de la Marenda...-. Quartteto de Tres havia de ser la formació encarregada de l'animació. L'entitat va comentar que la pròxima edició se celebrarà per les Fires de 2009. L'organització no disposa d'un pla alternatiu per afrontar aquest tipus de situacions a causa que, segons han explicat, és molt difícil trobar a la ciutat un local cobert per acollir tothom i, per exemple, un ball de gegants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema