D'aquesta manera, la consellera xifra en 7 els actuals casos sospitosos de poder estar contagiats per aquest virus, tot i que segons fonts de Vall d'Hebron aquesta xifra s'elevaria fins els 13 casos.

D'altra banda, la consellera de Salut també ha explicat que s'ha començat a administrar l'antiviral contra la grip aviària als familiars i persones que han mantingut un contacte íntim i continuat amb els sospitosos.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que els set casos que es considera que encara són sospitosos presenten una bona evolució, i que en unes 24 hores se sabran els resultats de les proves que confirmaran o descartaran si estan o no infectats per la grip porcina.

Preguntada per si existeixen altres casos sospitosos a Catalunya banda d'aquests set oficials, Geli ha admès que hi ha altres persones que en aquests moments estan en fase d'estudi però que encara no es pot concretar si compleixen els criteris per ser definits com a 'sospitosos'. En aquest mateix sentit, el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, ha dit que aquests estudis 'requereixen d'un cert temps' i que de moment no es pot fer públic perquè es cauria en el risc d'explicar informació 'no contrastada' i 'parcial'.

El mateix tractament pels familiars

La consellera de Salut, Marina Geli, també ha explicat que s'ha començat a administrar el medicament Oseltamivir als familiars o persones que han tingut un contacte directe i continuat amb els sospitosos de tenir la grip porcina. Es tracta del medicament antiviral que el Departament de Salut va adquirir el 2005 per combatre una possible pandèmia de grip aviària i que ja s'està administrant a les persones considerades 'sospitoses'.

En aquesta línia, Geli ha recordat que actualment Catalunya ja disposa de dosis suficients per poder atendre 58.000 persones. Tot i així, ha especificat que l'objectiu marcat entre les diferents comunitats autònomes de l'Estat és tenir disponible un número de dosis suficients per poder arribar a atendre 1.200.000 persones.

D'altra banda, la consellera també ha recordat que la Organització Mundial de la Salut ha decretat la fase 4 de perill per a una pandèmia. Per això, Geli ha volgut donar novament un missatge de tranquil·litat, i ha assegurat que la grip és 'benigne'. En aquest sentit, ha explicat que la fase actual encara no és d'emergència, i que vol dir que la transmissió de persona a persona està 'provada'.