En el marc de la programació del Dia Internacional de la Dona, que va tenir lloc el passat dia 8, la directora dels Serveis Terriotorials de Treball clou la jornada Els plans d'igualtat a les empreses. Serà a 2/4 de 10 del matí a la Cambra de Comerç de Girona.

Estelada 2014, plataforma independentista de la Garrotxa, organitza la conferència #República 2.0, a càrrec del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. L'acte se celebrarà en el Casal Marià d'Olot, a partir de les 8 del vespre.

Després de la polèmica i el caos que hi ha hagut en els últims deu dies arran de la nevada del 8 de març, Josep M. Rovira, director general d'Endesa a Catalunya, i Agustí López, director d'Endesa a Girona, fan balanç de les actuacions de la Companyia a les comarques de Girona. A més de passar comptes de les incidències en el subministrament elèctric faran referència al desplegament de mitjans i recursos que es farà per garantir el servei durant la Setmana Santa.

A partir de 2/4 de 6 de la tarda, la Casa de Cultura serà l'escenari de l'acte de celebració a Girona del 10è aniversari de la Llei del Consell Audiovisual de Catalunya. La presentació anirà a càrrec del president del CAC, Ramon Font. A continuació la directora de TVC, Mònica Terribas, pronunciarà la conferència Cap on van els continguts audiovisuals dels nostres mitjans? I, finalment, el realitzador i productor Jordi Llompart conduirà el taller La innovació en un mercat audiovisual canviant.

Una vegada més, el bar Lateral de Pedret serà l'escenari de la Nit Poètica del Llop Ferotge. Serà a partir de les 9 de la nit, i inclourà l'actuació musical de Mariona Font, el sorteig de llibres per gentilesa de la Llibreria 22, i la lectura de textos de poesia xilena de Neruda, Parra, De Rokha i altres.

A les 9 del vespre, a l'Auditori, Juan Perro, alter ego de Santiago Auserón, clourà l'edició 2010 del Black Music Festival. Aquest any, per primer cop, el festival de música negra de les comarques gironines se solaparà amb el Rude Cat. I serà a La Mirona en un concert històric: el primer de la gira commemorativa del 25è aniversari de Skatalà. En aquesta ocasió, els de Quique Skatalà compartiran escenari amb The Kinky Coo Coo's .

Serà l'exposició de l'any a Can Quintana (Torroella) i també la més cara fins ara del Museu. Veus de la Mediterrània, que s'inaugura dissabte, mostra, per primer cop, un estudi de la veu com a element de comunicació entre els pobles de la Mediterrània.

Una emocionant contrarellotge de 3,6 km donarà avui el tret de sortida a la Volta Ciclista a Catalunya 2010, que rodarà durant tres dies per les carreteres gironines. A 2/4 de tres de la tarda més un minut es donarà la sortida al primer corredor de la contrarellotge a la cruïlla de l'avinguda Fanals amb el carrer Montevideo de Lloret. Cada 30 segons sortirà un nou corredor i així successivament fins a completar els 176 previstos. El recorregut, quasi sense desnivell, es pot cobrir a una velocitat mitjana de 48 km/h. L'endemà dimarts, dia 23, la sortida es farà poc després de les 12 del migdia a Salt per arribar a Banyoles després de superar un recorregut de 182 km. Dimecres dia 24 el recorregut cobrirà els 186 km que separen Sant Esteve d'en Bas de la Seu d'Urgell. Seran moltes les poblacions de les comarques gironines que durant aquests dies veuran passar els ciclistes a tota velocitat. La volta continuarà per altres comarques catalanes per arribar a la meta final del Circuit de Catalunya el dia 28.