A Escándalo en palacio, un home madur presideix un país i una jove exmodel és la primera dama. Hi ha alguna cosa de Sarkozy i Carla Bruni?

No, són dos arquetips, una relació de conveniència.

L'obra serveix d'antídot contra la desmoralització actual?

La desmoralització actual depèn de molts més factors. És una obra on la gent veu què passa en el despatx de qualsevol mandatari quan les coses es televisen, perquè l'escàndol es produeix a partir d'un escàndol sexual.

Un reflex del que passa avui?

La situació d'aquest país és una ofensa, un insult. No estem davant una crisi sinó en la factura de la crisi, s'està pagant el preu d'una crisi anterior, pot ser que irreciclable, de falta de valors i d'honradesa. El país està tan podrit que s'hauria de llançar i fer-lo de nou en matèria ètica i moral. Hi ha tanta falta de decència que, salvant la gent bona, el reciclatge és complicadíssim. N'hi ha molts que durant molt temps han fet moltes coses malament i això no s'arregla amb una tireta. Faria falta recobrar el sentit del mèrit, de l'esforç i fins a un punt de l'escassetat.

Poder i corrupció van units?

Crec que són paraules homònimes.

I poder i sexe?

Poder i impotència pot ser que sí. Jo no crec en el poder, crec en el poder per manejar la teva vida i no deixar-te corrompre.

Entre poder i sexe, elegeix el sexe?

Home, no hi ha una relació gaire directa, però el poder no em val i el sexe és una funció només física. El sexe amb amor és meravellós i un entrepà de xoriço amb amor, també. Crec que el sexe està hipertrofiat i sobrevalorat.

Hi ha qui pot veure alguna similitud en l'obra amb vostè, a qui sempre es relaciona amb dones joves i belles.

Mai parlo de la meva vida privada, tot i que tinc previst deixar gravades unes memòries perquè s'emetin després de la meva mort, però divertides, i explicant totes les coses que s'han dit de mi a les quals mai he contestat.

Cóm veu la televisió actual?

Hi ha sèries bones, programes que tenen el seu mèrit, però el mal que la televisió dolenta està fent a la societat és irreciclable i alguns directius de televisió haurien de ser més perseguits que els terroristes.

Vaja...

Estic parlant seriosament, no és una metàfora. Alguns directius ?d'algunes televisions estan fent un mal a la societat superior al terrorisme.

Que CNN+ sigui substituït per Gran Hermano 24h és...?

Lamentable. Ho sento per gent que hi treballava, pot ser una paràbola del que està passant, on abans hi havia gent digna fent programes dignes, ara hi ha un canal de Gran Hermano. Em sembla impresentable, encara que el presenti una de les meves millors amigues, ho reitero: em sembla una indecència.

Vostè que mai ha votat, s'animarà ara?

No crec. Em votaria a mi, com votar a un altre? No crec a donar-li permís a algú durant quatre anys per tenir la capacitat de putejar-me i a sobre amb la meva firma.

Zapatero es presentarà a la reelecció?

No en tinc ni idea. Té bona voluntat però s'hauria de mirar l'ego; s'ha escoltat tant que no ha escoltat ningú.