Un dels premis importants que es van atorgar ahir en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona va ser el de millor cuiner de l'any 2011 que enguany va recaure en Dani Lechuga, del restaurant Caldeni de Barcelona.

A dos quarts de set de la tarda, a la Sala Simfònica el jurat va escollir entre cinc finalistes: Victor Quintillà, del restaurant Lluerna de Santa Coloma; Ana Ruiz, del restaurant AQ Tarragona; Xavier Ferraté, del Bresca Cambrils; Quim Casellas, del Casamar Llafranc i el mateix Dani Lechuga.

Com en la primera edició l'any 2009, l'objectiu dels premis és donar a conèixer i reconèixer la tasca dels cuiners emergents i emprenedors, joves valors i nous empresaris. Es tracta de cuiners representatiuts de tot Catalunya, els restaurants dels quals ofereixen una excel·lent relació qualitat-preu i que destaquen per la utilització de producte de proximitat, la sensibilitat per les produccions ecològiques, la col·laboració amb petits productors i la difusió d'aquests valors. Aquest és el cas del guanyador d'aquesta edició. Lechuga, amb el seu restaurant de Barcelona, situat prop de la Sagrada Família. L'any passat el xef ja va rebre el premi "Cuiner Jove" que atorga l'Acadèmia Catalana de Gastronomia. "Ja estava content sent finalista però ara sento una satisfacció molt gran", va dir ahir.

El seu restaurant practica una cuina d'autor i atrau els amants de la bona gastronomia. Fill d'importadors de carn a Mercabarna s'ha especialitzat en aquest producte amb un estil propi que l'ha fet mereixedor del premi.