Els 4 embotits recomanats pels metges

El seu consum diari se sol desaconsellar

En cas que vulguis consumir-ne ocasionalment, aquests són els més saludables

El pernil ibèric és recomanable?

El pernil ibèric és recomanable?

Xurxo Ageitos Gómez

L'embotit és un dels productes més consumits a Espanya. Tot i que, sovint hem sentit a dir i cada vegada més, que consumir-lo no és gens bo per a la salut. Així doncs, fer-ne un consum moderat és el millor i més si busquem fer una dieta saludable. En aquest article et presentem els quatre embotits que recomanen els metges menjar de forma ocasional.

A això cal sumar-hi el problema amb el consum de la carn i els estudis que demostren que consumir carn vermella podria ser cancerigen per als éssers humans. Per cada porció de 50 grams de carn que ha estat processada i consumida diàriament, es poden elevar les possibilitats de tenir càncer colorectal en un 18%.

Però, tot i que és recomanable consumir carn processada només de forma ocasional, hi ha alguns tipus de carn que són més saludables que altres, i per això els metges recomanen aquests embotits si decidim donar-nos un caprici.

Els embotits que pots consumir de forma ocasional

Pernil Ibèric

Un dels grans favorits al nostre país és el pernil salat, i en concret l'ibèric. Aquest és un tipus de carn que continua considerant-se processada pel procés que passa de salaó i curació de la carn, encara que hi ha alguns experts que asseguren que no és comparable a altres tipus de carn processada, i que per això és de les més saludables.

Els metges recomanen consumir pernil ibèric ocasionalment

Els metges recomanen consumir pernil ibèric ocasionalment / chandlervid85

Pernil cuit extra

Al nostre país sempre s'ha conegut aquest tipus de pernil com a 'Pernil de York', encara que en realitat el pernil cuit inclou tots els tipus, i el més recomanable per a la salut és el d'extra. De normal, els altres tipus de pernil cuit no arriben a contenir el 55% de carn, però l'extra pot arribar fins i tot al 100%.

Llom ibèric

Dins dels embotits, el llom ibèric és també un dels més recomanables, i això és perquè és una font molt important de proteïnes riques en vitamines del grup B i en minerals com el ferro, el potassi o el zinc.

Pit de gall d'indi

I, finalment, tenim els talls de pit de gall d'indi, un aliment clau en les dietes per aprimar-se. Però encara que pugui ajudar-nos a tenir el físic que desitgem, això no vol dir que sigui saludable, ja que hi ha alguns paquets de rodanxes en què podem veure que aquestes contenen sobre un 55% de carn, mentre que la resta són sucres i ingredients poc saludables. Això no impedeix que hi hagi altres rodanxes que estiguin fetes un 90% de gall d'indi, de manera que aquestes són les més recomanables.