La Caixa va assegurar ahir que un dels beneficis més evidents de l'absorció de Caixa Girona és l'obra social. Les comarques gironines rebran fins a 16,1 milions d'euros per a obra social aquest any, un 15% més que la suma de la inversió que les dues entitats van fer l'any passat a la demarcació -10 milions per part de La Caixa i 4 milions de Caixa Girona.

El president de l'entitat, Isidre Fainé, va destacar que l'obra social és «l'ànima de La Caixa i volem mantenir la dotació», destacant que són l'única entitat que ha mantingut el pressupost en aquest àmbit tot i la duresa de la crisi econòmica.

Dels 16,1 milions d'euros d'inversió previstos per Girona, el 65% es destinarà a programes socials i educatius; el 19,8% a projectes culturals i el 15% restant, a impulsar iniciatives mediambientals i d'investigació.

A l'hora de destacar els beneficis de la fusió per absorció de Caixa Girona, el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, va assegurar que si no s'hagués produït l'operació el pressupost de les respectives obres socials hauria baixat un 15%.

D'altra banda, Lanaspa va indicar que el 30 juny desapareixerà formalment la Fundació Caixa Girona, que s'havia mantingut activa després de la fusió de Caixa Girona, i que quedarà integrada a la Fundació La Caixa.

Fainé va destacar que tot i la creació de CaixaBank, una de les potes fonamentals i raons de ser de La Caixa es l'obra social. La previsió de l'entitat és que en els propers deu anys, s'hi inverteixin un total de 8.000 milions d'euros -si les condicions econòmiques milloren seran més-, una xifra que situa l'entitat entre les principals organitzacions benèfiques d'Europa.