L'Ajuntament de Girona va modificar ahir de manera significativa la seva configuració habitual per poder encabir les diverses desenes de convidats que volien seguir un moment històric. Els treballadors municipals van disposar cadires on habitualment hi ha la bancada del públic i també es va habilitar un espai de la sala d'accés al ple per a altres autoritats.

A primera fila es van seure els dos exalcaldes de Girona, Joaquim Nadal i Anna Pagans, que van estar acompanyats pels exregidors que havien entrat a formar part de la corporació el 2007 i que no repetien. En el mateix espai també hi havia cadires reservades a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, el delegat del Govern, Eudald Casadesús, el subdelegat del govern estatal, Francesc Francisco-Busquets, el president del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, els diputats al Congrés Alex Sáez (PSC) i Montse Surroca (CiU), així com la senadora nacionalista Rosa Núria Aleixandre. Els parlamentaris Xavier Crespo i Elena Ribera, de CiU, així com Marina Geli del PSC o el secretari d'organització d'UDC, Benet Maymí, tampoc no es van voler perdre l'acte.

També van ser presents altres autoritats com el president de l'Audiència Provincial, Fernando Lacaba, el fiscal en cap, Josep Maria Casadevall, la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli o el cap de la regió policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer.

Institucions rellevants de la ciutat com el Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente o el cronista oficial de la Ciutat, Enric Mirambell, van seure molt a prop dels familiars i parents dels nous regidors, entre els quals destacava el pare i la dona de Carles Puigdemont.

En la sala annexa es van distribuir altres representants institucionals com l'alcalde de Roses, Carles Pàramo, l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, així com delegats dels serveis territorials de la Generalitat o l'expresident de la Diputació Salvador Carrera.

A més també es va reservar espai per altres comandaments de Mossos, de la Guàrdia Civil i militars de la regió. De la societat civil gironina es va poder veure Iñaki Frade, en representació de Pimec. També va assistir a l'acte l'excandidata de CiU a Girona i exdiputada Zoila Riera.