Com a activitat paral·lela al Black Music Festival 2012 el Museu del Cinema acull la projecció d'un nou cicle de cinema, aquest any dedicat a tres pel·lícules de ficció, que ens mostren diferents aspectes de la música negra. En la sessió d'aquest dimarts, la protagonista serà Cadillac Records, de Danell Martin. La crònica de l'auge de la casa de discos Chess Records els anys cinquanta a Chicago. L'entrada és gratuïta.

A les 6 de la tarda la Biblioteca Lluís Barceló i Bou proposa una nova sessió del grup d'adults lectura fàcil. L'objectiu d'aquesta activitat, organitzada conjuntament amb el Servei d'Acollida i Ciutadania, és fomentar la pràctica i la comprensió lectora i potenciar l'ús i la parla de la llengua catalana a persones majors de 18 anys. L'activitat és gratuïta i us hi podeu inscriure a la mateixa biblioteca o trucant al telèfon 972 600 708.

La directora general de l'Institut Català d'Oncologia, Dra. Candela Calle, serà l'encarregada de tancar el cicle de conferències "Tenir càncer el 2012" que organitzen conjuntament Tribuna de Girona i l'Institut Català d'Oncologia (ICO). La xerrada es portarà a terme a 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Caixa (de la plaça Poeta Marquina), i porta per títol Innovació, qualitat i recerca a l'Institut Català d'Oncologia.

El cantautor valencià Pau Alabajos presentarà, aquest dijous a partir de les 10 de la nit a l'Ateneu Bar de Banyoles, els temes que integren el seu nou treball Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), títol que extret del primer vers de Coral romput, un dels llibres més viscerals que va escriure el poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. Amb ritmes suaus que surten de la seva guitarra, però també amb el coixí d'una orquestra simfònica en tres de les onze cançons, Alabajos conjuga alhora temes més personals i íntims al costat d'altres de denúncia.

La discogràfica Bankrobber compleix el desè aniversari i ho celebra amb una festa a la Bisbal d'Empordà, localitat d'on va sorgir l'embrió del segell. Els dies 24 i 25 de març actuaran a la Bisbal les cares no-bisbalenques de Bankrobber: Guillamino, Espaldamaceta, Le Petit Ramon, Els Surfing Sirles o Esperit!. L'abonament per a tots els concerts ja és a la venda (15 euros).

L'arribada fortuïta de dos mariners americans en un bar de la Barcelona dels anys cinquanta, revolucionarà les mentalitats de tots els seus clients, trencant l'ordre establert i provocant un autèntic xoc cultural que els farà viure la bogeria del rock'n roll. Aquest sorprenent espectacle de teatre, música i dansa es podrà veure, a partir de les 6 de la tarda, al Teatre de Bescanó.