Com que la jornada de reflexió va destinada als ciutadans perquè decideixin sense pressions externes si val la pena votar i, en cas afirmatiu, si fer-ho per alguna llista, en blanc o nul, els candidats la poden dedicar a allò que els plagui. Se suposa que ells ja saben a qui votaran i, excepte confusions a causa dels nervis, serà a ells mateixos, com faria Cristiano Ronaldo si pogués. Deslliurats d'haver de dedicar la jornada a meditar sobre el sentit del vot, la van poder destinar a relaxar-se i a descansar de quinze intensos dies de campanya electoral. La majoria van aprofitar per atendre la família després de 15 dies sense quasi veure-la.

Juli Fernández (PSC) no va alterar la seva rutina i va sortir vestit amb xandall de casa a les 8 del matí. Com fa molta gent els dissabtes, però en el seu cas era per fer esport, com cada dia: va recórrer l'autovia de Palafrugell a Calella, anant i tornant, en un uns 45 minuts. Posteriorment, esmorzar i cafè a La Fraternal de Palafrugell, un toc a Palamós i un aperitiu a Sant Feliu de Guíxols. Com a mínim, és segur que va recuperar forces. Per això a la tarda es va desplaçar fins a Girona per assistir al Girona-Elx.

Allà va coincidir amb Santi Vila (CiU) i Toni Strubell (SI). El candidat convergent va passar el matí en família, igual que el dinar. Però a la tarda no es va voler perdre el partit de Montilivi. Per finalitzar la jornada de reflexió, va optar per la cultura, i a la seva pròpia ciutat: va assistir a la representació de Nàpols Milionària (La Funcional Teatre) al teatre el Jardí. Una decisió arriscada: es tracta d'una comèdia amb tocs dramàtics sobre una família enriquida amb l'estraperlo al Nàpols de la postguerra i amb personatges que per fer diners s'emboliquen en l'ús de procediments corruptes. Que un dirigent i candidat de CiU s'interessi per un argument sobre famílies corruptes seria per El Mundo la prova definitiva que esperava. I per a l'excoronel colpista Antonio Tejero també.

Marc Vidal (ICV) va treballar. Literalment, perquè, professor de Català en un institut, va estar tot el matí a casa corregint exàmens. Els tenia acumulats per culpa de la campanya, i dilluns -siguin quins siguin els resultats avui- es reincorpora a la feina fins que -si té més sort que l'any passat en les eleccions generals- demani una excedència per fer de diputat. A la tarda, però, es va voler relaxar passejant per la platja de Pals, propera a casa seva.

Enric Millo (PP) va dedicar tot el dia a la família. El matí al gironí Parc del Migdia i a la seva cafeteria. El líder popular va aporfitar que era el seu aniversari per celebrar-ho amb un dinar familiar. Tenia previst anar a futbol. Millo, i especialment la seva senyora, es recuperen d'una delicada operació -ell li va donar a ella un dels seus ronyons- i el descans i el retrobament familiar semblen el més indicat.

Roger Torrent (ERC) va voler també compensar la seva família per tots aquests dies que l'ha tingut -metafòricament- oblidada. No va fer res més que estar amb la dona i els nens, de matí en un parc infantil no gaire lluny del seu domicili de Sarrià de Ter, d'on és alcalde. A la tarda van optar per agafar el cotxe i relaxar-se lluny de Girona.

Toni Strubell (Solidaritat per la Independència) va poder exercir una de les seves aficions: anar a caçar bolets. Va quedar de bon matí amb la seva colla habitual i amb el cistell reglamentari. Tanta és l'afició d'Strubell a la recerca i captura de fongs i tant l'ha trobat a faltar els darrers 15 dies, que va assegurar que la primera llei que aprovarà SI al nou Parlament serà la de "prohibir que les campa?nyes electorals coincideixien amb la temporada de bolets". A la tarda va anar a veure el Girona-Elx, amb el lideratge de Segona divisió en joc. La resta del dia va intentar "retrobar la meva parella i veure quina cara té".