La Plataforma per la Llengua va llançar ahir, en plena jornada de reflexió electoral, una nova campanya de sensibilització en la qual convida tots els ciutadans a gravar mitjançant un vídeo casolà les raons que té cadascú per parlar la llengua catalana.

L'objectiu d'aquesta acció, que s'allargarà durant tres mesos, és situar la llengua en el debat públic actual i denunciar els "continus atacs" que des de fa un temps rep la llengua catalana, segons va denunciar reiteradament aquesta entitat. Tots els vídeos es penjaran al canal de Youtube de la Plataforma per la Llengua i també s'ha creat un hashtag de Twitter anomenat #RaonspelCatalà.

Acció en un moment "clau"

L'entitat va ressaltar en un comunicat que ha decidit engegar aquesta campanya en un "context clau" com l'actual, un dia abans de les eleccions catalanes, i per col·locar la situació de la llengua catalana en el debat públic i denunciar "els constants atacs" que des de fa un temps rep el català i que "n'obstaculitzen" el procés de normalització.

Com a acció més visible, l'entitat compta amb diversos voluntaris que aniran fent entrevistes i enregistrant-les en vídeo als ciutadans. D'altra banda, els promotors de l'acció demanen a tots els ciutadans que s'enregistrin explicant les raons que tenen per "parlar i viure" en català.

Tots els vídeos es podran trobar al canal de Youtube de la Plataforma per la llengua i també s'ha creat una aplicació específica al Facebook a través de la qual els vídeos es podran fer arribar a l'entitat i compartir-los mitjançant les xarxes socials. A més, l'organtizació també ha creat el hashtag #RaonspelCatalà.

Des d'ahir, al canal de Youtube de la Plataforma per la Llengua es troba l'espot de l'entitat, que compta amb la cançó "Immersió!" del grup Ix. En aquesta campanya també col·laboren l'Agència Alícia, de la productora Take-Ad-Away i d'Helena Moliné, que s'encarrega de la locució.

Segons l'entitat, en els darrers anys, s'han intensificat les sentències i els atacs "de tota mena" en contra de la llengua catalana. Per aquest motiu, la Plataforma per la Llengua vol donar resposta a aquests atacs i treballar activament per promoure la llengua catalana com a "eina de cohesió social", van ressaltar.

"ONG del català"

El col·lectiu que s'autodenomina "ONG del català" defensa que continuaran lluitant perquè la llengua catalana sigui un element clau de la societat. "Jutges, autoritats i polítics van dir que el català no pot ser un requisit per ser jutge a Catalunya, que no pot ser llengua d'acollida, que no pot ser oficial a Europa", va denunciar l'entitat.

Per aquests motius, des de la Plataforma per la Llengua han llençat aquesta nova campanya per "deixar clar d'una vegada per totes que tota aquesta gent "Vol que el català no es parli"", van explicar.