Aquests 10 objectes quotidians podrien estar plens de gèrmens sense que ho sàpigues

La galleda de les escombraries o el bany són llocs on s'acumula molta brutícia

Gèrmens als llocs menys inesperats de casa

Gèrmens als llocs menys inesperats de casa / @freepik

Penélope Oliver

Viure en una llar neta i lliure de gèrmens és l'objectiu de tothom. Sorprenentment, hi ha coses a casa teva que ni tan sols t'imaginaves, que estaven plenes de bacteris i que s'escapen de la neteja. Així, es van acumulant bacteris i brutícia dia rere dia sense remei. 

Sempre pensem en la galleda de les escombraries o en el bany com els primers exemples de llocs on els gèrmens habiten, però no són les úniques àrees de les quals t'has de preocupar. Hi ha altres elements als quals no prestem molta atenció i que són una amenaça per a la teva salut i pulcritud de casa teva. A continuació, et detallem quins són.

Els objectes i els trucs per eliminar els gèrmens de casa

1. Raspall de dents

Generalment, no creiem que un objecte per a la higiene dental pugui acumular bacteris, però és així. Pot contenir fins a 80 milions de gèrmens i és recomanable canviar-lo cada mes i, si és possible, mantenir-lo allunyat del vàter.

Raspall de dents

Raspall de dents / @ karlyukav

2. Picaports

Les manetes de les portes o calaixos acumulen força gèrmens. Per ells passen moltes mans al llarg del dia, per la qual cosa, per protegir-los dels agents bacterians, és convenient netejar els picaports amb un esprai desinfectant i una tovallola neta, així evitarem poder agafar una grip o un altre virus.

3. Bosses

Cal anar amb compte amb qualsevol mena de bossa. Les bosses reutilitzables, que generalment són de tela, porten els gèrmens dels bacteris dels aliments. Les bosses de mà i les motxilles, en utilitzar-les en espais públics que se solen caracteritzar per la seva poca pulcritud, acumulen també gèrmens.

I què cal dir de la bossa del gimnàs, que transporta la roba suada després d'una llarga sessió d'exercicis. Si rentes la roba, per què no rentar també les bosses? Fes-ho ficant-les a la rentadora o amb una tovalloleta antibacteriana.

4. Comandaments a distància o telèfons

Igual que passa amb els picaports, aquests aparells electrònics acumulen molts gèrmens en passar de mà en mà. Per això, és recomanable que els netegis amb freqüència.

5. Llençols

Els gèrmens propis del nostre cos, incloent-hi la suor, la saliva que et cau mentre dorms i els bacteris dels peus que se't queden als mitjons, poden deixar a la roba del llit gran quantitat de bacteris. El més convenient és canviar els llençols un cop per setmana.

6. Barrets, bufandes i guants

Generalment, no rentem aquests complements com ho faríem amb una samarreta o pantalons, i això és un error. Són peces que recullen pols i bacteris, ja que queden exposades quan els vestim. Renta-les amb més freqüència.

Els gèrmens també es troben a la bufanda i al barret de llana

Els gèrmens també es troben a la bufanda i al barret de llana / @ gpointstudio

7. Aigüera

Sabies que a l'aigüera hi ha 100.000 vegades més gèrmens que al mateix lavabo? Ens oblidem de netejar-lo perquè pensem que amb el sabó de la vaixella n'hi ha prou. Però no. Aquest espai que ocupes com a dipòsit de restes d'aliments o per posar-hi els plats, acumula també bacteris, per això mantingues-lo sempre net amb clor o desinfectants especials per a cuina.

8. Esponja de cuina o drap

Com és possible que l'element amb què netegem la nostra vaixella sigui un niu de gèrmens? Doncs sí. El drap o l'esponja de cuina s'omple de patògens transmesos per aliments i fongs, que poden afectar la teva salut. Per evitar-ho, canvia'ls cada 3 setmanes o cada mes. Encara que hi ha un truc per eliminar els gèrmens: posa el drap o esponja durant diversos minuts al microones.

Gèrmens a l'esponja de cuina

Gèrmens a l'esponja de cuina

9. Escombres

Igual que neteges casa teva, també has de netejar els teus productes de neteja. Quan et desfàs de la pols amb l'escombra, no t'adones que la brutícia queda atrapada a les truges. Esbandeix el cap de l'escombra en aigua tèbia i sabó i així et desfaràs dels gèrmens.

10. Lloc entre els electrodomèstics

Els petits buits que hi ha entre la nevera i l'armari o entre l'armari i la paret poden acumular moltíssima brutícia i aquesta brutícia és el senyal que hi ha gèrmens.