La bona salut firal

Fira de Girona pot pressumir de presentar un balanç molt positiu amb més de 200.000 visitants i una quinzena d’activitats anuals

Expositors i visitants a l'exterior de la fira.

Expositors i visitants a l'exterior de la fira. / MARC MARTI FONT

David Céspedes

David Céspedes

La Fira de Mostres és un dels emblemes de Fira de Girona que cada any renova les seves xifres fins a situar-se actualment en més de 200.000 visitants anuals. La Fira de Mostres és l’esdeveniment firal més consolidat de les comarques gironines i també de Catlaunya. És tot un referent en el seu sector i la joia de la corona de Fira de Girona. Aquest any torna la mostra multisectorial amb la confiança de renovar les xifres d’altres edicions un cop deixada enrere la pandèmia i les seves conseqüències.

Fira de Girona pot pressumir de presentar un balanç de xifres realment espectular. 834 empreses i expositors han confiat en algun esdeveniment de la fira. La seva facturació anual és de 1.068.813’07 d’euros i comptabilitza més de 200.000 visitants anuals. Al llarg de l’any organitza una quinzena de grans activitats entre fires, congressos i altres esdeveniments. Recentment, acaba d’acollir el saló del còmic que ha servit per a reafirmar que la cultura japonesa es consolida a Girona. Es calcula que entre 8.000 i 9.000 persones van visitar el Palau de Fires de Girona el cap de setmana dels dies 14 i 15 per assistir al Girocòmic. Els aficionats al manga, l’anime, els videojocs o els universos paral·lels com Marvel han dipositat una vegada més la seva confiança en el saló.

Ara, arriba el torn de la Fira de Mostres. L’any passat, la fira va ser visitada per uns 55.000 visitants i va aconseguir augmentar el volum de negoci respecte a l’anterior edició. Un èxit si es té en compte d’on es venia, ja que la pandèmia va castigar de forma important al sector firal, un dels motors de l’economia gironina i catalana. Ara s’espera tornar-se a situar ena aquestes xifres positives.

I d’aquí a final d’any hi ha previstes altres activitats. Una de les més destacades i, a la vegada, més esperades pel públic és la pista de gel que es munta a l’interior del Palau de Fires. Aquest any, l’activitat està anunciada per entre el 22 de desembre i el 8 de gener de 2024. Durant aquest any, el Palau de Fires ha acollit activitats tan diverses com l’Expojove, el concert d’Antònia Font, el Festivalot, el sopar benèfic d’Oncolliga, el saló Wasteinprogress i Radical Market, entre d’altres.