La Fira creixerà en ocupació

La mostra multisectorial reunirà del 28 d’octubre a l’1 de novembre fins a 295 expositors de diversos sectors

Interior del Palau de Fires durant la Fira de Mostres.

Interior del Palau de Fires durant la Fira de Mostres. / MARC MARTI FONT

David Céspedes

David Céspedes

Tampoc les Fires de Sant Narcís tindrien sentit sense la Fira de Mostres. És tot un referent que cada any atreu milers de visitants. Aquest any, la fira respira optimisme i és que l’ocupació creixerà un 6% respecte a l’anterior edició. La Fira de Mostres se celebrarà del 28 d’octubre a l’1 de novembre reunirà a 295 expositors iocuparà 8.090 metres quadrats, -un 4% més que el 2022-. Un dels seus valors és la fidelitat. Ho demostra el fet que el 80% d’expositors repeteixen. Aquesta fidelitat, segona la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, demostra que «la fira funciona com a eina per donar-se a conèixer i fer negoci».

La Fira ocuparà novament el Palau de Fires i la zona exterior on hi haurà una carpa i el camp de Mart de la Devesa. El 37,55% serà del sector serveis, emprenedoria, mobilitat elèctrica, entitats financeres mútues i informàtica. Estaran a la planta baixa del palau Firal. A la planta superior hi haurà el sector de l’alimentació, amb el 22,27% dels expositors. A la carpa exterior hi haurà les empreses de decoració i de construcció que representen el 27,1% i la resta, el 13% corresponen a noves tecnologies, la indústria i vehicles.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, va destacar fa uns dies durant la presentació de la present edició que si es creix encara no s’assoleixen les xifres d’abans de la pandèmia. No obstant, va mostrar-se satisfeta pel fet que la Fira de Mostres gaudeix de bona salut malgrat el parèntesi del 2020: «Ens trobem aproximadament a un 70% del nombre d’expositors prepandèmia. Això és molt positiu, tenint en compte quina ha sigut la recuperació en el sector de les fires. Alguns salons han desaparegut i d’altres han perdut un important gruix de participació, però nosaltres mantenim un bon ritme de creixement».

Coincidint amb la creació de la regidoria de Benestar Emocional i Salut, liderada per la psicòloga i infermera Sílvia Bosch, l’Ajuntament de Girona disposarà d’un espai de 30 m2 per donar a conèixer a la ciutadania les diferents accions en matèria de salut i benestar emocional que duu a terme el consistori. A partir d’imatges i de diversos materials de caràcter divulgatiu, a l’estand s’explicarà què és el benestar emocional, quina és la relació entre la part física i psíquica en la salut de les persones i què és i quina tasca té la taula de salut mental, segons es va detallar durant la presentació de la mostra.

A banda dels expositors, hi haurà diferents escenaris com el de l’emprenedoria amb xerrades una de les quals a càrrec d’Èlia Guardiola, que explicarà com aprendre a vendre. També hi haurà l’escenari de Girona Excel·lent, amb productes gastronòmics de qualitat gironins, activitats dins del programa Menja’t Girona, el tradicional dia de l’agent comercial o el dinar d’empresaris.

La Fira de Mostres d’aquest 2023 tindrà les seves portes obertes des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. El preu per accedir al recinte és de 4,5 euros (2,5 euros el dimarts 31 d’octubre). La inauguració serà el dissabte 28 d’octubre, a partir de les 10 hores.