Els trucs més efectius per seguir estalviant aigua malgrat l'onada de calor

En època de sequera, sempre és útil saber com estalviar aigua

Els trucs més efectius per seguir estalviant aigua malgrat l'onada de calor

Els trucs més efectius per seguir estalviant aigua malgrat l'onada de calor / @freepik

Les comarques gironines passen per una sequera de llarga durada per a la qual no es preveu un final a curt o mitjà termini. D'aquesta manera, és importantíssim que els ciutadans comencem a racionalitzar el consum d'aigua a casa nostra. Si bé la major part de l'aigua que es consumeix al nostre país prové del regadiu, per què no fem un esforç personal i ajudem a cura del medi ambient?

Per això, et donem alguns trucs amb els quals podràs estalviar aigua de manera efectiva, sense que les teves activitats diàries es vegin en absolut afectades:

  • El rentat ràpid dels rentaplats funciona perquè evita la fase de prerentat i esbandida (això sí, els plats queden nets).
  • Dispositius per reduir la sortida d'aigua a les aixetes. Són molt econòmics i segons el Ministeri de Transició Ecològica, redueixen el cabal de 15 litres per minut a tan sols 6/7 litres.
  • Recollir i reutilitzar l'aigua. Si ens dutxem amb aigua calenta o temperada, estem malbaratant una gran quantitat d'aigua que es pot recollir amb una galleda per regar les plantes o fregar el terra.
  • Ampolla a la cisterna. Si col·loquem una ampolla a la cisterna, s'omplirà amb menys litres d'aigua.

Un últim truc que t'ajudarà a estalviar aigua mentre et dutxes és molt simple, i fins i tot sembla broma: si t'estàs dutxant, posa't com a objectiu tallar l'aixeta després del final d'una cançó (curta, això sí). Els més petits de la casa accepten aquest mode de bany de forma ràpida i efectiva.