Les comarques gironines passen per una sequera de llarga durada per a la qual no es preveu un final a curt o mitjà termini. D'aquesta manera, és importantíssim que els ciutadans comencem a racionalitzar el consum d'aigua a casa nostra. Si bé la major part de l'aigua que es consumeix al nostre país prové del regadiu, per què no fem un esforç personal i ajudem a cura del medi ambient?

Per això, et donem alguns trucs amb els quals podràs estalviar aigua de manera efectiva, sense que les teves activitats diàries es vegin en absolut afectades:

  • El rentat ràpid dels rentaplats funciona perquè evita la fase de prerentat i esbandida (això sí, els plats queden nets).
  • Dispositius per reduir la sortida d'aigua a les aixetes. Són molt econòmics i segons el Ministeri de Transició Ecològica, redueixen el cabal de 15 litres per minut a tan sols 6/7 litres.
  • Recollir i reutilitzar l'aigua. Si ens dutxem amb aigua calenta o temperada, estem malbaratant una gran quantitat d'aigua que es pot recollir amb una galleda per regar les plantes o fregar el terra.
  • Ampolla a la cisterna. Si col·loquem una ampolla a la cisterna, s'omplirà amb menys litres d'aigua.

Un últim truc que t'ajudarà a estalviar aigua mentre et dutxes és molt simple, i fins i tot sembla broma: si t'estàs dutxant, posa't com a objectiu tallar l'aixeta després del final d'una cançó (curta, això sí). Els més petits de la casa accepten aquest mode de bany de forma ràpida i efectiva.