Un jove va haver de ser rescatat ahir a la tarda a la zona de Port de la Selva, on s'havia extraviat mentre estava realitzat una ruta que va començar a França. El noi va decidir alertar els serveis d'emergència en veure que s'havia desorientat.

Protecció Civil, els voluntaris de l'ADF del Port de la Selva, al costat dels Bombers de la Generalitat, van realitzar el rescat ahir a primera hora de la tarda. Es tractava d'un jove de nacionalitat grega que un dia abans havia va sortir a fer la caminada pel Cap de Creus i es va perdre.

Segons han informat fonts del dispositiu de recerca, el jove, de 23 anys, va explicar als seus rescatadors que va sortir fa dies de Montpeller i està resseguint la costa a peu. Dijous, a primera hora del matí, va sortir de Port de la Selva en direcció a Cadaqués resseguint el litoral per Cap de Creus, no obstant això creu que, a causa d'una senyalització no gaire visible, va sortir de la ruta.

El jove va intentar orientar-se de nou però no ho va aconseguir i, després de passar la nit a la intempèrie, encara que ben equipat amb calçat adequat, menjar i beguda, el migdia d'ahir va decidir trucar al telèfon d'emergències 112. Quan passaven pocs minuts de la una del migdia, els bombers van rebre l'avís i es van posar en contacte amb la policia local del Port de la Selva, que va alertar els altres serveis d'emergència. L'excursionista es trobava en bon estat de salut.