L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU i ERC) vol votar en el ple d'aquest mes de desembre el pressupost municipal per a l'any que ve. No obstant això, l'oposició ha entrat un escrit a l'Ajuntament perquè el govern "no es precipiti" portant a aprovació "una proposta que fins ara no està consensuada". L'oposició (UPM, CUP, LEST i COET) compta amb nou regidors, de manera que l'equip de govern està en minoria amb vuit edils. Una majoria que l'oposició disposa per pressionar l'equip de govern i que utilitza atès que les quatre formacions han consensuat esmenes al pressupost. Una situació molt similiar a la que ja va donar-se en l'aprovació de les ordenances fiscals.

Els quatre grups de l'oposició s'entenen, si més no per als temes importants que han passat de moment pel ple en el que va de mandat: les ordenances fiscals i el pressupost. Bé, aquest encara no ha passat però l'oposició ha anunciat que presentarà en els propers dies quatre esmenes a la porposta que els va presentar el govern. En un comunicat, UPM, CUP, LEST i COET informen que malgrat les diferències que tenen, han arribat a un consens "on tots han cedit en algunes de les seves reivindicacions per tal d'aconseguir un pressupost que respongui a les necessitats reals de tot el municipi".

En aquestes propostes, hi ha racionaltizar la inversió a la zona esportiva allargant-ne el període d'execució però prioritzant la solució del problema més urgent: la congestió del camp de futbol i del pavelló. En segon lloc, hi ha la reducció de l'endeutament, l'augment de les partides socials i la reducció de les despeses que no tenen "tanta prioritat". Finalment, afegeixen que la proposta del govern presenta un pressupost per a l'EMD de l'Estartit que "no complia els paràmetres establerts fa escassament sis mesos a través d'un conveni aprovat per unanimitat".

L'oposició afirma que "la falta de diàleg" de l'equip de govern en minoria "fa que sigui encara més necessari buscar aquesta entesa entre els nou regidors de l'oposició". Davant d'aquesta situació, l'oposició en bloc considera que és precipitat que el govern porti a votació el pressupost en el proper ple, el primer dijous de desembre.

Cordon ha respost que el pressupost no es va votar al novembre pel "poc marge de temps" que l'oposició havia tingut per estudiar-lo, per la qual cosa nega que hi hagi cap precipitació. I considera que s'ha de votar al desembre perquè està fet i la seva voluntat és que a principis de gener estigui en vigor, però "si l'oposició creu que l'ha de tombar, que ho faci". Cordon ha afegit que l'oposició fa un mes i mig que té el presupost, que han mantingut una reunió política i una de tècnica i "fins avui no hem rebut cap proposta". El batlle ha recordat que "si les esmenes són viables i encaixen", no hi ha cap problema per acceptar-les i, quant al finançament de l'EMD, ha comentat que la proposta del govern compleix el conveni i que les diferències són de matisos.