Els membres del centre social autogestionat l'Obrador, a Torroella de Montgrí, han convocat per aquest divendres al matí un esmorzar per fer front al risc de desallotjament que hi ha sobre la finca. Durant el matí està prevista l'arribada de la comitiva judicial.

L'Obrador es troba en una finca que fa cantonada al carrer Sant Agustí amb el passeig Vicenç Bou i va ser inaugurat el passat 16 de maig. Un dels impulsors ha exposat que la finca estava abandonada i en procés de deteriorament, per la qual cosa van decidir ocupar-la com a projecte per crear espais oberts a tots els col·lectius fora de les institucions i fomentar el sentit crític entre els usuaris.

Des d'aleshores han fet tot tipus d'activitats, publicitades a través de les xarxes socials. No obstant això, la finca té una ordre judicial de desnonament que, en principi, es farà efectiva aquest divendres. L'ordre judicial no és per l'ocupació de l'Obrador, sinó per una d'anterior de persones que resideixen en un altre edifici de la finca, que és propietat d'un banc. L'ordre és sobre tota la finca, de manera que l'Obrador també pot ser desallotjat.