Entren en servei avui dotze expedicions directes de bus de Girona a Palafrugell

La línia suposa un millora substancial en la velocitat comercial, amb una reducció del temps del viatge de fins a 22 minuts

02.09.2016 | 07:14

El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei avui 12 expedicions directes en dies laborables del bus exprés que comunica Girona amb Platja d'Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell. Aquest bus ràpid es va posar en marxa el mes de juliol passat amb una primera fase de reforç del servei els caps de setmana i festius de juliol i agost amb  vuit  noves expedicions. A partir d'avui es completa la implantació de la nova línia exprés.cat amb servei els dies laborables.

Els horaris del bus exprés s'han coordinat amb els del servei interurbà actual de forma que es disposarà d'un total de 34 expedicions diàries  (17 anades i 17 tornades) entre Palamós i Girona entre setmana que cobreixen tota la franja horària, ha informat el Departament. La demanda anual d'aquest corredor és de 496.000 usuaris i es preveu  consolidar un increment de viatgers del 15%  amb la nova oferta.

El servei exprés suposa una millora substancial en la velocitat comercial, amb una reducció del temps del viatge de fins a 22 minuts en el trajecte fins a Palafrugell. Els nous busos circulen directament, sense parades, entre Girona i Platja d'Aro. 
 
Mobilitat obligada i d'oci

La línia Girona-Palamós-Palafrugell ofereix més freqüència a les hores punta i un servei més ràpid. Això permet atendre tant la demanda de mobilitat obligada els dies feiners, especialment d'universitaris, ja que comunica directament amb la Universitat de Girona (té parada al Campus de Montilivi), com també la vinculada a l'oci, amb una important millora del servei els caps de setmana per accedir a la zona turística del Baix Empordà, ha exposat el Departament.

Amb el nou bus exprés es posa en funcionament, també a partir d'avui, un nou abonament multiviatge T-10/120 que serà vàlid per a les expedicions exprés i la resta de serveis. El preu de la targeta serà de 40 euros, cosa que suposa una reducció de fins al 57% respecte al preu actual del bitllet de Girona a Palafrugell, i del 38% sobre el preu actual de Palamós a Girona, han afegit les fonts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L´octubre arrenca a la Bisbal amb la sisena Tastaolletes

L´octubre arrenca a la Bisbal amb la sisena Tastaolletes

De l'1 al 15 d'octubre, la ruta gastronòmica ofereix assaborir diferents tastets i menús...

Els robatoris en vehicles a Platja d´Aro han baixat un 70% en tres anys

Els robatoris en vehicles a Platja d´Aro han baixat un 70% en tres anys

A l´interior de domicilis el descens ha estat del 45%, una reducció que s´atribueix,...

Els Mossos salven la vida a un turista amb una aturada cardíaca a Platja d´Aro

Li van realitzar les primeres maniobres de reanimació, claus per remuntar l'home que ha estat 12...

Simulacre d´incendi d´un vaixell a l´Estartit

Simulacre d´incendi d´un vaixell a l´Estartit

Va servir per veure la resposta i coordinació de cossos d'emergències

Begur incorpora la recollida porta a porta per 20 euros més a l´any

Es farà als dos nuclis urbans i a Residencial Begur

Enllaços recomanats: Premis cinema