Una escola de Palamós fa un curs pilot per a persones discapacitades

El centre Els Àngels és l'únic de comarques gironines que imparteix aquesta formació

14.11.2016 | 07:10
L´escola Els Àngels de Palamós

L'escola d'educació especial Els Àngels de Palamós ha començat un curs pilot dedicat a persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d'una formació que permetrà als alumnes exercir com a auxiliars en cures d'animals i espais verds. La voluntat és que aquests estudiants tinguin uns coneixements específics en aquest àmbit i això els permeti millorar les seves expectatives laborals.

L'escola Els Àngels és l'única en tota la demarcació de Girona que ha estat escollida en aquesta prova pilot promoguda per la Generalitat i que inclou set escoles més de tot Catalunya. Aquest curs s'emmarca en el pla d'itineraris Formatius Específics, dissenyat pel Departament d'Educació i que té una durada de quatre anys, del curs 2016-2017 al 2019-2020.

El curs com a auxiliar en cures d'animals i espais verds que ha posat en marxa l'escola Els Àngels de Palamós és un dels dos que la Generalitat ha engegat per a persones amb discapacitat. L'altre és el d'auxiliar en vendes, però aquest no s'imparteix al centre baix-empordanès. El curs va destinat a alumnes entre setze i vint anys que no hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria, i a aquells que sí l'hagin obtingut però que no es puguin acollir als ensenyaments de formació professional.

En total, en aquest primer any s'hi han inscrit deu estudiants, que un cop hagin acabat aconseguiran una certificació que acredita una formació específica en l'àmbit d'animals i espais verds, i que serveixi per facilitar-los la inserció laboral en empreses del sector.

El Pla d'Itineraris Formatius Específics té una durada de 4 anys, des del curs escolar actual 2016-2017, i fins al 2019-2020. De moment només s'ha dut a terme en vuit centres educatius públics de Catalunya. L'oferta de moment s'ha limitat a dos perfils: auxiliar en vendes i atenció al públic i auxiliar en cura d'animals i espais verds.

Aquesta proposta formativa que engega la Generalitat vol donar resposta a les necessitats de qualificació i d'inserció laborals dels alumnes amb discapacitats i potenciar així la seva autonomia personal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema