ddg palafrugell

n L'Ajuntament de Palafrugell ha iniciat les obres d'obertura de la ronda nord, que tancarà el vial de circumval·lació del nucli urbà, amb un termini d'execució de sis mesos i un cost de 663.000 euros, segons ha informat la corporació. El nou vial tindrà un traçat de prop de 500 metres i passarà, en la seva major part, per terrenys del terme municipal de Begur. Segons l'alcalde, Juli Fernández, «amb aquesta obra tanquem tota l'anella de circumval·lació de poble i a la vegada ens permetrà alliberar l'afluència de trànsit que suporten actualment els carrers de Pals i de Manufactures del Suro».

Fruit del conveni signat entre els ajuntaments de Palafrugell i de Begur, aquesta infraestructura viària serà finançada íntegrament pel municipi de Palafrugell, que també es fa càrrec de les indemnitzacions derivades de l'obtenció dels terrenys per on ha de passar aquest vial.

L'Ajuntament de Palafrugell ha informat que les obres de connexió del vial amb la zona industrial es fan de forma paral·lela a l'obertura de la ronda i seran finançades pels propietaris privats de la zona.

El traçat s'iniciarà en l'encreuament dels carrers de la Metal·lúrgia i de la Indústria del sector industrial de Palafrugell, entrant en terrenys del terme municipal de Begur i passant pel sud de la masia de Can Frigolet. Llavors seguirà fins connectar amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol de Palafrugell.

El vial tindrà una calçada de set metres d'amplada amb un carril en cada sentit de circulació i pel seu costat nord s'habilitarà un passeig per a vianants de dos metres d'amplada i un carril bici d'1,80 metres, protegit de l'àmbit del trànsit de vehicles. En el parterre del costat nord se situarà l'enllumenat del vial.

El projecte peveu la plantació d'arbrat d'espècies ben adaptades a les característiques climàtiques de la zona i d'altres i diversos elements de jardineria, amb la corresponent xarxa de reg.

El mobiliari urbà s'ubicarà en el costat nord de l'encreuament del nou vial amb el camí de Can Frigolet i en la trobada amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol, amb bancs de fusta tropical per a intempèrie i papereres metàl·liques, han informat fonts de l'Ajuntament.