Ports de la Generalitat ha licitat el projecte per urbanitzar el port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) en el tram més proper a la platja i al passeig Marítim. Amb un pressupost de 453.923 euros, es busca connectar millor l'activitat pròpia del port amb la ciutadania. La connexió entre la part que inclou espais com el Museu del Salvament Marítim i els amarradors és el principal objectiu. Per això es farà, entre d'altres, una zona de passeig, una nova pavimentació i la instal·lació de nou enllumenat LED. També hi haurà afectacions a la zona d'aparcaments. Les actuacions estan previstes que comencin aquesta tardor i durin sis mesos.

A la zona de llevant de la platja de Sant Feliu de Guíxols hi ha el turó del Fortí (també conegut com a Turó del Fortim). Aquest accident geogràfic és el que marca l'inici de l'espai més portuari i separa les dues ànimes de la façana litoral d'aquest municipi de la Costa Brava: platja i navegació marítima.

D'aquesta manera es vol connectar port i platja de manera que faci més fàcil la visita de ciutadans a les instal·lacions portuàries. Aquesta posició "estratègica", tal i com la defineix el projecte executiu, és la que ha fet que s'hi inverteixin 453.923 euros en un projecte que Ports de la Generalitat ja ha licitat. Entre d'altres, inclou la construcció d'espais terrassats i escales per connectar els espais ja existents entre la zona alta i baixa del turó dels Guíxols. Aquesta nova connexió va en una línia de fer més fàcil el passeig al ciutadà i que pugui passejar per tota la zona portuària. També es preveu posar en valor elements patrimonials com els Pilons, la Penya i el Fortí

.

Amb aquesta actuació també es dona una millor connexió d'accés a Salvament Marítim de Sant Feliu, tal i com demana el Pla Especial del Port. D'aquesta manera, també hi haurà un itinerari circular entre els Jardins de Juli Garreta i el mateix moll. El projecte també contempla actuar a la zona d'aparcament actual i la implantació de llums de LED per tal de reduir el consum energètic actual.

El Port de Sant Feliu té una superfície de 224.249 metres quadrats, dos terceres part dels quals els ocupa el mar. L'espai combina, a la zona nord, l'àrea de pescadors amb la confraria i, en la resta, els espais dedicats a zona esportiva que gestiona el Club Nàutic. A la zona del moll del Fortí els amarradors els gestionen Ports de la Generalitat o l'associació Llops de Mar.