L'exalcalde de Palafrugell, el socialista Juli Fernández, ja va advertir en el ple de la moció de censura que el va fer fora de l'Alcaldia el 19 de maig que no concediria els 100 dies de gràcia al nou govern, integrat per ERC i quatre regidors de CiU, cosa que ha complert. A punt dels 80 dies de la presa de possessió del nou govern, el grup municipal del PSC critica que la inactivitat del govern de Palafrugell domina l'actualitat i l'acció política municipal. Per als socialistes, l'arribada a l'alcaldia d'ERC ha representat «l'obertura d'un nou període a l'Ajuntament dominat pel desordre i un cert desmanegament que projecta la inexistència d'un model de poble i la mancança d'un model de gestió».

Per a l'exalcalde socialista, «el fet més preocupant és el retard en la planificació de les inversions financerament sostenibles per al 2018 perquè comporta una modificació pressupostària que ja hauria d'estar planificada per a la seva aprovació».

Segons Juli Fernández, durant el seu govern va aprovar i pressupostar l'execució de projectes com ara la segona fase de l'escola de música a l'edifici L'Energia, les obres del carrer Carrilet incloses al pla de barris; o les obres de Can Genís, que ara es troben en un «estat d'indefinició manifest». «L'execució d'aquests projectes va amb retard i aquest retard pot suposar una pèrdua de qualitat dels serveis municipals. Són massa exemples que generen una atmosfera de desconfiança i d'un cert temor que es perdin, per desconeixement o desídia, projectes cabdals per al benestar de la ciutadania», afirma Fernández, qui té «la sensació que aquest és un govern inactiu i descoordinat».