La Guàrdia Civil va sancionar el xofer del vicepresident del Govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, per circular a 175 quilòmetres per hora per l'autopista AP-68, a l'altura d'Alagón (Saragossa), al novembre de l'any passat.

Segons va avançar El Periódico, el cotxe en el qual viatjava Carod-Rovira superava en 55 quilòmetres la velocitat màxima permesa a l'autopista -120 quilòmetres/hora, per la qual cosa els agents de la Guàrdia Civil van detenir el vehicle i van procedir a identificar el conductor, un policia autonòmic que es va identificar com a tal.

Arguments del Govern

Al mosso que conduïa el cotxe se li va imposar una sanció de 450 euros, un mes de suspensió del carnet i la pèrdua de quatre punts.

Els guàrdies civils van procedir a imposar la multa, després de confirmar que, efectivament, es tractava d'un cotxe adscrit a la Generalitat de Catalunya.

El rotatiu indicava que el mes de març d'aquest any va arribar a la Direcció Provincial de Trànsit de Saragossa un plec de descarregada en el qual s'argumentava que els agents que conduïen el vehicle oficial estaven fent un servei urgent i portaven encesa la sirena.

Aquesta informació va ser negada pels agents i, en tot cas, es va desestimar l'argumentació i es va confirmar el càstig al conductor que traslladava Carod, qui no té carnet de conduir.

El Departament de Vicepresidència de la Generalitat, consultat sobre aquest fet, no va confirmar ni desmentir el mateix ni si finalment si la Generalitat haurà d'abonar o ja ho ha fet la multa de 450 euros.

El mateix Carod-Rovira va eludir fer comentaris sobre aquest incident en ser preguntat ahir durant la celebració del Fòrum Catalunya Mon a Barcelona.