Duran insisteix que el partit no es va finançar de forma irregular

El líder d'UDC demana perdó però reitera que no assumirà "cap tipus de petició de dimissió d'altres forces polítiques"

 
Duran va parlar de la sentència del cas Treball des de Santiago de Xile.
Duran va parlar de la sentència del cas Treball des de Santiago de Xile.  diari de girona

SANTIAGO DE XILE | EFE/DDG El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, va demanar ahir perdó després de conèixer-se la sentència del cas Treball, que estableix la responsabilitat civil subsidiària d'UDC, però va reiterar que no dimitirà. "Reitero, no hi ha finançament irregular que és allò que en el seu moment vaig dir jo. Si hi hagués finançament irregular, jo hauria de demanar perdó i jo hauria de dimitir. Jo demano perdó perquè (...) sóc molt conscient que danya la credibilitat de la política davant la societat", va afirmar. El president d'Unió va apuntar que no ha d'assumir "cap tipus de petició de dimissió d'altres forces polítiques" i va afegir que l'actitud d'UDC "va ser exemplar" una vegada "va saber el que va saber". "Unió Democràtica en el seu moment, tan bon punt va saber el que passava, va fer una comissió d'investigació amb persones alienes al partit i va demanar una auditoria al Col·legi Oficial d'Auditors de Barcelona i les conclusions van ser exactament les de la fiscalia", va manifestar el polític català.
Per aquest motiu, va explicar Duran, van expulsar-ne "els responsables" i es van assumir "injustament", d'acord amb la sentència, "responsabilitats polítiques per qui era llavors president del partit i del consell nacional, Ignasi Farreres". Segons Duran, s'hauria produït un finançament irregular "si s'haguessin ingressat (els diners) a les arques del partit, no a seus o a subseus, sense coneixement de la direcció".
En aquest supòsit, va precisar, "hi hauria un finançament que penalment tampoc no seria irregular perquè en aquell temps era perfectament lícit". "Hi hauria un delicte de suborn si Unió Democràtica, d'acord amb el senyor (Fidel) Pallerols, hagués pactat no sé quin tipus de percentatge de no sé quin curs perquè li donessin això. No existeix ni una cosa ni l'altra", va asseverar el president d'Unió.

Enllaços recomanats: Premis cinema