Un jutge ha imputat per temptativa d'homicidi tres dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC) arran d'una querella de Josep Anglada, l'històric líder del partit xenòfob, que després de la seva expulsió de la formació els va acusar d'ordir un pla consistent en emborratxar-lo perquè patís un accident de trànsit. En un acte, el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Vic va citar per demà, 15 de gener, com a imputats per temptativa d'homicidi, lesions i danys el secretari general de la formació, Roberto Hernando, i dos membres del Consell Executiu de PxC: el regidor a Vic, Joan Carles Fuentes i el d'Olot, Ignacio Mulleras. El jutge interrogarà els tres dirigents, després de prendre declaració a primera hora del mateix dia a Josep Anglada, perquè concreti el contingut de la seva denúncia sobre aquest suposat pla, que no es va dur a terme.

Eliminar-lo políticament

Anglada, el líder fundador de la xenòfoba PxC, va ser expulsat del partit al febrer de l'any passat per l'actual cúpula de la formació, que a més, el va denunciar per apropiació indeguda i estafa, en una causa paral·lela en la qual haurà de declarar com a imputat el pròxim 15 de març. Una vegada fora del partit, Anglada va presentar una querella contra Hernando i Fuentes, i posteriorment la va ampliar contra Mulleras, als quals va acusar de preparar un pla per eliminar-lo políticament, en què, segons la seva versió, posaven en perill la seva vida. Segons la querella, el pla ideat pels imputats consistia que una persona del seu entorn, que havia d'actuar com a ham, s'emportaria a sopar Anglada fora de Vic per emborratxar-lo i, quan aquest tornés a casa seva amb cotxe, ?l'envestiria un camió, el conductor del qual també formaria part de l'operació.

La idea dels imputats, segons la querella, era que Anglada destrossés el seu cotxe i tingués problemes amb la justícia per haver patit un accident conduint borratxo, amb la qual cosa així se li tancarien les portes a poder presentar-se a les eleccions municipals del mes de maig vinent amb una candidatura que pogués fer ombra a PxC. El suposat pla orquestrat pels acusats, que no es va arribar a cometre, es va descobrir quan un amic de l'exlíder de PxC va anar a dinar amb Fuentes, i va gravar part de la conversa amb el seu telèfon mòbil, atesa la gravetat dels fets que li proposaven.