Fernández Teixidó estripa el carnet de CDC per la seva estratègia independentista

L'exconseller no veu diferències amb ERC i constata "l'orfandat" de gran part de l'electorat català

13.07.2016 | 15:52
Antoni Fernández Teixidó

Antoni Fernández Teixidó, exconseller amb l'últim govern de Jordi Pujol, ha anunciat aquest dimecres que estripa el carnet de CDC després del congrés fundacional que ha donat lloc al Partit Demòcrata Català. En un article al diari 'La Vanguardia', Fernández Teixidó s'ha desmarcat de l'estratègia independentista que s'ha posat en pràctica des de Convergència els últims anys, "que ha costat més de 600.000 vots i que ha enllestit el partit fundat fa més de 40 anys". Després que el nou partit s'hagi declarat obertament independentista, l'exdiputat, que era militant des de fa 23 anys, ha constatat que no veu diferències amb ERC, i ha constatat l'"orfandat" de gran part de l'electorat català, dels catalans de centre que no se senten independentistes.

A parer de Fernández Teixidó, la pretensió inicial d'Artur Mas no era que el nou partit es declarés independentista, sinó que "volia fórmules mes ambigües per crear un partit nacional d'ampli espectre". Ara bé, ha apuntat que sempre ha pensat que no ho aconseguiria.

L'exconseller ha opinat que el congrés d'aquest cap de setmana és el resultat d'una estratègia dels últims anys que "ha possibilitat sense desitjar-ho la creixent hegemonia d'ERC, gràcies a la subordinació de les polítiques centristes a les necessitats estratègiques dels republicans". "Maldo per trobar les diferències de grau entre ERC i el PDC", ha dit.

Ha augurat que la "confluència política i organitzativa entre ERC i el PDC creixerà", i que la disputa serà simplement "pel lideratge i el poder".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema