Els treballadors de l'empresa Hutchinson de Palamós van acordar ahir en assamblea de manera majoritària acceptar la proposta de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal proposat per la direcció que s'aplicarà a la totalitat de la plantilla. El president del Comitè d'Empresa, Albert Tavernero, va considerar "lamentable" la poca assitència a la reunió de treballadors on va assistir un 40% de la plantilla que consta d'uns 490 treballadors.

Després d'un període de negociacions entre el Comitè d'Empresa i la direcció de Hutchinson ahir al matí va ser el torn dels treballadors els que van haver de decidir si acceptaven o no la proposta d'ERO temporal. La totalitat dels treballadors estava cridada a una assemblea on es va votar individualment respecte a aquesta decisió. La majoria dels 200 treballadors que van assitir a la cita van mostrat el seu vot favorable i van ser només uns 8 o 9 els que van votar en contra, segons va explicar Tavernero. Tot i que el president del Comitè d'Empresa considera que l'acceptació "és un acte de responsablitat" per part dels treballadors i que no ho considera "ni positiu ni negatiu", va trobar "lamentable" i "molt greu" que l'assitència a la reunió fos tan reduïda tractant-se d'un tema "tan important" com és el d'una regulació temporal on el futur de molts d'aquests treballadors es defineix amb "les condicions incloses en tot un paquet".

Precisament l'acord estableix que durant aquest temps l'empresa assumirà el 90,5% del salari -incloses les pagues extra- i els diners que cada treballador hauria perdut en aquest procés si en el futur deixés de treballar de forma involuntària a l'empresa, segons va explicar Tavernero. Un dels aspectes positius que s'ha aconseguit és que els treballadors a partir de 54 anys no es veuran afectats per l'ERO, per motius de recuperació de desocupació i per proximitat a l'edat de jubilació.

Evitar la discriminació

Tavernero va matisar que encara queda pendent concretar dos aspectes "importants". Es tracta d'aconseguir que tots els treballadors puguin "no regular aquest 2008 i ho facin el 2009", segons Tavernero, ja que d'aquesta manera "s'aconseguiria que tots els treballadors ho fessin amb el mateix criteri i així s'eviterien discriminacions". El problema, va explicar el president del Comitè, radica en el fet que si alguns treballadors ho facin l'any que ve "tindran uns topes més alts" que els que ho facin aquest any, unes xifres que se situen entre 30 i 40 euros.

Per tal de poder aconseguir aquest objectiu, que Tavernero considera "indispensable", el Comitè proposa i posa a disposició de l'empresa que els treballadors puguin utilitzar la "bossa de dies de vacances solidària" que tenen pendents arran del canvi de 2005.