L'Ajuntament de Blanes i els treballadors municipals han arribat a un prinicipi d'acord que permetrà desencallar el nou conveni laboral per a aquest col·lectiu. La solució que ha donat el consistori, afirma el regidor de Recursos Humans, Joaquim Torrecillas (CiU), per poder atendre les demandes dels treballadors és "pagar amb temps de descans allò que no es pot pagar" fins que el pressupost no pugui acomplir-ho. Un fet que, segons explica el regidor, està permès en les "fórmules alternatives de l'estat del treballador".

Els treballadors de l'Ajuntament de Blanes, sobretot per part del col·lectiu de la policia local, fa mesos que es manifesten a les portes dels plens i davant de l'edifici de la corporació local per desencallar el conveni i amb aquest principi d'acord, assegura l'edil, es fa "un apropament que esperem que en els propers de dies permeti signar un preacord".

Ahir es va celebrar una reunió amb la Mesa de Negociació i, segons el regidor, va ser "molt positiva perquè s'ha vist els sindicats amb moltes ganes de resoldre el tema, ara només queda materialitzar-ho".

En la reunió hi van assistir l'alcalde accidental, Joan Burjachs, i el regidor de Recursos Humans, representants sindicals, així com tècnics municipals. Fa pocs dies l'edil va acusar l'interventor de posar-li pals a les rodes en aquesta negociació i l'interventor, per la seva banda, va negar-ho i va assegurar que el que deia el regidor no era cert sinó que ell només deia que el pressupost no podia assumir una nova proposta econòmica. En tancar l'edicició no s'havia pogut parlar amb cap representant sindical.