El municipi de Castell-Platja d'Aro comptarà a partir del dia 17 amb un nou equip de govern consolidat i de majoria format pels cinc regidors del PSC, el regidor d'ICV i el del PP, després que ahir al matí els tres partits presentessin a l'Ajuntament la moció de censura que els ha d'atorgar el lideratge dels dos anys restants d'aquest mandat sota l'alcaldia de la portaveu socialista, Dolors Padilla. El canvi oficial es farà d'aquí a dues setmanes, moment en què es procedirà a la seva votació i consegüent aprovació. Amb aquesta unió final, i segons la valoració del futur tripartit, el municipi obté la millor proposta de govern per desencallar la crisi política que assetjava la població.

Ahir al migdia la portaveu del PSC, Dolors Padilla, el portaveu d'ICV, Pedro Torres, i el portaveu del PP, Antonio Cano, van presentar-se a l'Ajuntament de Castell-Platja per registrar, tal com exigeix la llei, la moció de censura presentada en bloc pels tres partits. Abans de l'acte oficial, els representants polítics a l'oposició van comunicar personalment la seva decisió a l'actual alcalde, Joan Giraut (CiU).

Tot i que encara no s'ha revelat quin serà l'organigrama municipal, el que sí que queda clar és que Platja d'Aro tindrà com a alcaldessa Dolors Padilla (PSC). Així ho va indicar la mateixa regidora, mentre recordava els darrers fets ocorreguts al municipi, després que el regidor del PP abandonés l'equip de govern: "El nou panorama va deixar un govern en minoria que estava tutelat i segrestat per ERC (tot i no estar dins de l'equip representant), fet que va ocasionar a mitjans d'agost la unió d'ICV i PSC amb la voluntat extrema d'arribar a bont port, i que culmina a dia d'avui, després de l'acord amb el PP, en investir una nova alcaldessa".

Per la seva banda, Torres va explicar que les converses estan avançades però que encara falten ultimar els detalls definitius per perfilar les tasques dels set regidors. De tota manera, els portaveus del nou tripartit van assegurar que en el repartiment no hi haurà sorpreses, ja que les diferents regidories s'atorgaran "amb responsabilitat mútua i sentit comú en forma de qualitat i segons el tarannà i saber fer de cada regidor", segons Padilla.

Pacte en clau local

El futur govern es va presentar, doncs, en clau exclusivament local, "un pacte de set persones" va remarcar Torres, on s'han deixat de banda les "estratègies supranacionals que existeixen sempre per fer prevaler el criteri municipal", va sentenciar Padilla. La voluntat d'aquesta nova unió és la d'iniciar un govern de canvi, però no de ruptura, mantenint projectes i bases obligatòries establertes, així com la definició del municipi perquè qualsevol govern se'l senti propi.

L'últim a entrar dins d'aquest pacte ha estat Antonio Cano (PP), que valora aquest tripartit com la "millor opció pel municipi perquè dóna estabilitat i suposa un pas pel municipi endavant i dinàmic". Respecte dels últims sis anys de la mà de CiU al govern municipal, Cano només va tenir que bones paraules per recordar la feina i la col·laboració amb el partit amb qui ha treballat, i ho valora com un bon aprenentatge. Només va criticar el mal que ERC ha fet recentment a Platja d'Aro i a l'equip de govern, un requisit (el del personalisme) que, segons va dir, no volia sota cap concepte.

Després de setmanes de silenci i arran de la novetat local, el regidor d'ERC, David Puig, va decidir trencar el seu mutisme. En un escrit publicat al bloc personal, Puig culpabilitza de tots els esdeveniments el regidor del PP, que acusa d'haver dut una "màscara". Afirma que el pacte CiU-PP-ERC havia començat amb bon peu i que, tot i acceptant les condicions de Cano, aquest va decidir apostar per la moció de censura, motiu pel qual se sent com un "esquer" d'una estratègia ben estudiada. El regidor d'ERC assegura que hi ha hagut influències d'altres membres polítics.