La direcció del Partit Popular a Girona ha hagut de rescatar un compte del PP a Blanes que havia quedat bloquejat després de les desavinences entre el regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), i l'expresident del partit local, Francesc Pujadó. Per usar-se el compte els dos havien de donar la seva autorització però arran de l'afer dels diners de la campanya electoral que els va enfrontar havien trencat la seva relació paral·litzant, d'aquesta manera, la possibilitat d'usar els més de 12.000 euros que hi havia a la llibreta bancària.

Si bé especifica Lillo que la decisió hauria estat presa el gener de 2009, la retirada de l'efectiu es va fer de forma fraccionada el mes de desembre. Així, si el 29 de novembre de 2008 el compte en qüestió disposava d'un efectiu de 12.650,42 euros, el 19 de gener de 2009 el compte tenia un saldo positiu de 55,91 euros. Entremig, algú havia estat agafant directament a la guixeta de l'entitat bancària 1.000 euros el 5 de desembre de 2008; 3.000 euros el 9 de desembre de 2008; 7.600 euros el 19 de desembre de 2008; i 1.500 euros per cap d'any, el 31 de desembre de 2008, aprofitant que l'Ajuntament de Blanes aquell dia havia fet una transferència al compte en concepte de retribució a la formació política.

Lillo indica que després d'aquesta maniobra el PP blanenc disposa d'un nou compte els titulars del qual són el mateix regidor i el gerent del partit a Girona. De manera que ara tan sols calen les seves dues firmes per disposar dels diners que hi hagi a la llibreta. En aquest nou compte ja no hi ha els 13.100 euros trets al desembre.

L'auditoria bianual

A tot això, cal sumar la sol·licitud realitzada a la direcció del partit a Girona d'una auditoria de tots els comptes de la formació desde gener de 2007 fins el juny de 2009.

Aquesta demanda es produeix arran de l'afer que va enfrontar Lillo amb l'expresident del partit, Francesc Pujadó, quan aquest últim li va demanar el justificant dels 20.000 euros que Lillo va usar per a la realització de la darrera campanya electoral municipal..

A més, també hi ha el fet que l'Ajuntament va entregar sis xecs en mà a Lillo amb l'assignació corresponent al partit i que, lògicament, el consistori no va transferir directament al compte de la formació tot i que aquesta és la manera habitual.

L'edil explica que això es deu que el PP de Blanes estava pendent d'obtenir un nou NIF per tal de poder obrir una nova llibreta i evitar que els diners d'aquest mandat anessin al compte que compartia amb Pujadó i que restava bloquejat per les desavinences entre ambdós polítics. "Amb el nou mandat volíem un compte nou per poder-lo usar", explica Lillo. Per aquest motiu, les mensualitats de juny a novembre del 2007 van ser expedides directament al representant del PP al plenari. En total, 5.870,26 euros.

El malestar que aquesta situació va produir en el si de la formació local va ser notori i, fins i tot, la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, va rebre un escrit on s'expressava la mala maror que imperava dins les files de l'agrupació blanenca degut a la desconeixença per part de la militància de l'estat de comptes.

La resposta del PP

Des de la direcció popular a Girona asseguren que l'auditoria ja s'ha realitzat i està fiscalitzada. Manifesten que no hi ha cap irregularitat i tot està justificat. De fet, dóna el tema per tancat després que els serveis tècnics del partit hagin donat el vistiplau a l'estat de comptes de la formació.

Respecte a la intervenció dels 13.000 euros, el PP de Girona apunta que es va realitzar exclusivament per regularitzar la situació i desenquistar el problema. Apunten també que ara la normalitat ha tornat al PP de Blanes tot i que durant un temps els aspectes econòmics estaran més tutelats.

Els diners encara no s'han dipositat al nou compte perquè s'ha d'aplicar el reglament intern del partit i cal, entre altres coses, descomptar la part dels diners que s'han d'entregar a Girona com està estipulat. Lillo corrobora aquest punt i afegeix que malgrat sembla molt elevada la quantitat que ha recuperat al partit "podria haver-ho sigut més si no hagués quedat el compte parat i cada mes s'hagués enviat a Girona el que li pertocava".