Al voltant de 115 municipis de Catalunya, entre els quals una trentena de gironins, celebraran una consulta sobiranista el 13 de desembre com la que es va fer a Arenys de Munt (Barcelona) el 13 de setembre passat, segons va informar ahir la coordinadora que agrupa diferents organitzacions que estan impulsant aquesta iniciativa. Per ara, no participarà en la iniciativa cap capital provincial ni les grans ciutats situades a la conurbació de Barcelona, amb l'excepció de Sant Cugat del Vallès i Premià de Mar.

En el cas de les comarques gironines, segons la coordinadora, organitzaran consultes el 13 de desembre entitats de Banyoles, Porqueres, Palol de Revardit, Serinyà, Sant Miquel de Campmajor, Camós, Cornellà de Terri, Esponellà, Crespià, Vilademuls, Fontcoberta; Besalú, Argelaguer, Maià de Montcal, Ridaura, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sils; Torroella de Montgrí, Jafre; Cassà de la Selva, Celrà, Sarrià de Ter; la Jonquera, Roses, Palau de Santa Eulàlia i Ripoll. A Llagostera també es prepara una consulta per a aquest dia.

A les consultes podran votar tots els més grans de 16 anys que viuen en aquests 115 municipis. En total, 623.000 persones seran cridades a les urnes, tot i que el nombre de localitats que faran aquesta iniciativa podria incrementar-se.