El grup municipal de l'Estartit Independent (LEI) a l'equip de govern de Torroella de Montgrí va donar la sorpresa ahir en votar en contra dels pressupostos per a l'any que ve. El portaveu del grup, Eduard Vila, va argumentar el vot contrari perquè "no hi ha cap inversió a l'Estartit". Aquesta no és la primera espurna que salta en aquest tripartit -UPM i ERC, que ja formen majoria absoluta- ja que en el relleu a l'alcaldia Vila va criticar la passivitat dels seus dos socis amb l'Entitat Municipal Descentralitzada. L'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC), li va respondre que "ara el que toca és contenció" mentre el regidor d'Hisenda, Joan Margall (UPM), va assegurar que en els actuals dos anys i mig de mandat s'han fet més inversions que en tot el mandat passat en què LEI governava amb CiU. A la conclusió del ple, Rufí va manifestar que d'aquesta situació n'ha de parlar amb l'equip de govern abans de prendre cap decisió, com ara l'expulsió dels regidors de LEI del govern, que, d'altra banda, van votar de manera unitària amb UPM i Esquerra tots els altres punts del ple.

Eduard Vila va exposar que el pressupost de l'any que ve "és un dels pitjors que he vist mai" i va recriminar als seu socis que no és n'hi "equilibrat" ?-"tota la inversió va a Torroella"-, no és "just" -no hi ha inversions a l'Estartit- i no és "equitat" -"no es té en compte l'esforç fiscal d'un poble"-. Així, Vila va retreure a UPM i Esquerra que en dos anys no s'hagin dotat les partides del Consell Municipal de l'Estartit i va demanar que en el mes que estarà a exposició pública el pressupost es pugui "rectificar".

L'alcalde li va respondre que ara hi ha d'haver contenció i "no toca fer dibuixos per si de cas". Va manifestar que en aquest mandat, a l'Estartit, s'ha instal·lat la gespa artificial al camp de futbol, s'ha executat i s'executarà les obres als carrers, es constuirà un nou col·lector. I va retreure a LEI que vulguin fer un "ple teatral". Per la seva part, Margall va assegurar que s'han fet moltes inversions i va opinar que el vot contrari de LEI és "per interessos polítics", cosa que va negar Vila. Margall va concloure que amb aquest vot negatiu "em sembla que es dinamita la creació" de l'Entitat Municipal Descentralitzada.

CiU també va votar-hi en contra per ser un "poc ambiciós que no fa front a la crisi".