El conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha mostrat aquest dijous 'convençut' que les comarques gironines seran el motor de la recuperació econòmica a Catalunya a partir del 2010. Castells ha indicat que, al seu parer, l'any vinent serà el moment en què el país sortirà de la recessió. El titular d'Economia ha indicat que el canvi de rumb es començarà a fer palès a partir del segon trimestre, i que a partir d'aleshores confia 'plenament' en els fonaments de l'economia catalana per emprendre la remuntada. En referència a la demarcació, el conseller ha indicat: 'Estic convençut que si Catalunya ja ha estat l'avançada d'Espanya en recuperació econòmica, Girona pot ser la de Catalunya'.

Antoni Castells ha ressaltat aquest migdia la solidesa de l'economia gironina a l'hora d'esdevenir un dels motors de la recuperació econòmica. 'Girona és un dels territoris més avançats de Catalunya i, per suposat, de l'estat espanyol', ha declarat.

El conseller ha posat com a exemple d'aquesta situació el fet que 'el PIB per càpita en paritat de poder de compra' dels gironins se situa més de 20 punts per sobre de la mitjana comunitària. Antoni Castells ha admès, però, que la demarcació no ha estat aliena a l'actual situació de recessió. 'Ha patit la crisi i ha aguantat amb dificultats', ha assenyalat.

De totes maneres, però, el titular d'Economia ha confiat en què el territori se situarà a l'avantguarda de la recuperació, un cop tingui lloc el gir de la situació. 'El 2010 serà l'any en què jo crec que sortirem de la recessió', ha assegurat Castells. 'I estic convençut que si Catalunya ha estat l'avançada d'Espanya en la recuperació, Girona pot ser la de Catalunya', ha afegit.

A parer del conseller, però, la sortida de la crisi no es farà palesa fins –com a mínim- el segon semestre d'any. 'Segurament encara estarem en creixements negatius el primer trimestre, però tot fa pensar que a partir del segon o tercer en començarem a sortir', ha indicat. I ha puntualitzat: 'Confio plenament en els fonaments de la nostra economia per fer front a l'adversitat i créixer'.

La llibertat sempre ha anat bé

El conseller ha fet aquestes consideracions durant la inauguració de les noves instal•lacions de l'empresa Roberlo S.A., amb seu a Riudellots de la Selva (Selva). L'empresa, creada l'any 1968, es dedica a la fabricació de productes químics per a carrosseries. En els darrers anys, la direcció ha incrementat l'activitat exterior. L'any passat Roberlo va obrir un nou centre de producció a Rússia i, la segona meitat del 2010, en preveu inaugurar un altre al Brasil.

Precisament, durant el seu discurs, Castells ha elogiat l'afany exportador de l'empresa i ha animat els seus directius a continuar-lo impulsant. El conseller ha recordat, en aquest sentit, que 'navegar en mar obert' sempre ha anat bé als catalans, ja que l'economia ha sabut aprofitar les oportunitats que li donava el mercat europeu, en un principi, i més endavant l'internacional. 'A Catalunya la llibertat sempre li ha anat bé', ha assegurat Castells.