Amitjans d'aquest any que ja s'acaba, el consistori de l'Ajuntament de Blanes aprovava en un ple i amb el suport de la majoria dels grup polítics amb representació una moció presentada per Esquerra on declarava Blanes municipi Gayfriendly.

Blanes és la primera ciutat no tan sols de l'Estat espanyol, si no també d'Europa, que s'ha declarat Gayfriendly. La moció va ser notícia a molts mitjans de comunicació i va portar i generar polèmica i crítiques per part d'un sector conservador del poble.

Aquesta moció, que alguns van qualificar d'oportunista, ha donat els seus fruits i ha aconseguit remoure les consciències dels ciutadans, prova d'això és que mesos més tard s'ha creat a la nostra vila l'Associació Gaylestots.

La nova entitat no només vol lluitar contra la discriminació sexual i canviar els estereotips que té la societat sobre els gais i lesbianes. És una associació oberta a qualsevol ideologia i tendència sexual. També volen treballar per Blanes des de diferents àmbits: cultural, social, turístic, etc.

Aquesta entitat, que té l'assessorament, la col·laboració i el suport de la Federació d'Associacions de Gais i Lesbianes de Catalunya, és pionera a les comarques de Girona, i de les poques de tot el Principat on el seu àmbit de moviments i treball és exclusivament local.

Aquesta setmana han fet la seva presentació pública, en un acte on es donaven a conèixer i on explicaven els seus principals objectius, que són tan sols buscar el respecte i la tolerància i la normalitat envers el seu col·lectiu. Un acte emotiu, on es van donar a conèixer, amb una acurada presentació, i amb la projecció d'un parell de curts, i amb gràfics explicatius els llocs del món en què a dia d'avui encara es persegueix i castiga l'homosexualitat amb penes de presó, i fins i tot alguns amb la pena de mort.

Aquest col·lectiu compta a Blanes amb un punt de trobada, un bar d'ambient inaugurat també fa tan sols unes setmanes; la bandera de l'arc de Sant Martí a l'entrada els delata, però per això deixa de ser un lloc obert a tota la gent sigui la que sigui la seva tendència sexual.

El local es diu Too Much, com la pel·lícula que va dirigir Fernando Trueba i que varen interpretar i on es varen conèixer Antonio Banderas i Melanie Griffith, també es el títol d'una cançó d'Elvis Presley.

Blanes camina pel bon camí, deixant de banda els perjudicis i apostant per la tolerància i el respecte. Aquest és l'únic camí que ens queda per créixer com a persones i millorar una mica més el món que ens envolta.