Un grup de veïns de la urbanització Vallcanera Park de Sils asseguren que hi ha manca de manteniment en aquesta àrea residencial selvatana per part de l'Ajuntament. Fruit d'això asseguren que hi ha molts carrers amb problemes d'asfaltatge i que s'han convertit en forats a la via. A més, critiquen la manca de manteniment en els parcs i jardins públics d'aquest indret, on viuen més d'un miler de persones i que es troba fora del nucli de Sils.

Un dels portaveus dels veïns d'aquesta urbanització, Miguel Gálvez, culpa directament l'Ajuntament de Sils de l'estat de la urbanització i és que al seu parer "si això dels forats al carrer passés al nucli de Sils ja estarien reparats, aquí seguim essent com una "ciutat sense llei"". Per a ell, el que demostra que no es treballa en millorar l'estat de l'àrea residencial és que "qui vigila com està a la urbanització som els veïns i si no anem a queixar-nos a l'Ajuntament, poc passen per aquí, i ho haurien de fer més".

Per tot això, membres de l'associació de veïns i propietaris de Vallcanera Parc demanen que el consistori hi faci un manteniment de forma "regular i més exhaustiva". Fruit de la manca de la deixadesa que pateix aquesta àrea residencial, ho demostra, explica Gálvez, fets com el que hi ha una font d'aigua en un parc infantil a tocar el bar de la urbanització que porta "més de dos anys sense funcionar", i que "tampoc ens vénen a arreglar aquests jardins", afegeix.

Problemes a la riera

D'altres indrets que també pateixen deixadesa, remarca, són les bústies col·lectives que hi ha a la urbanització, que "moltes es troben trencades". Un altre punt que si bé inicialment s'havia arranjat era la riera de Vallcanera Parc, on es va fer una actuació de neteja fa pocs mesos i ara, fruit "de la nevada i el mal temps ja hi tornen a haver molts arbres i tot s'hi amuntega", cosa que demostra al seu parer que "cal que vinguin més sovint a la urbanització a mirar què és el que no funciona, per això cal més manteniment des de l'Ajuntament".

Tot i les crítiques, que en diverses ocasions fan arribar en forma d'instància a les oficines de l'Ajuntament de Sils, Gálvez reconeix que van tenir una averia al clavegueram no fa gaire temps i que el consistori "sí que va venir a arreglar-ho, però perquè se'ls ho va dir".

El setembre de l'any passat va haver-hi un altre problema a Vallcanera en aparèixer un abocador incontrolat de brossa al costat de la zona esportiva de la urbanització, finalment es va solucionar pocs dies després que els veïns ho denunciessin a aquest diari.