Els diversos edificis i negocis que avui se situen sobre el passeig d'Empuriabrava podrien enderrocar-se a partir del 2011 quan s'acabi la concessió que l'Estat va atorgar el 1986. Fins ara el Ministeri de Medi Ambient s'ha negat a fer-hi cap mena de remodelació perquè encara era vigent la concessió. A un any que s'acabi, ja es disposa d'un primer esborrany per rehabilitar aquest front litoral des de la bocana fins al final. El nou passeig es farà amb criteris mediambientals, però es preveu que inclogui elements turístics com zones esportives on podrien haver noves concessions.

El passeig Marítim se situa, a banda i banda, entre la bocana d'accés als canals navegables i a l'altra, entre el carrer Muga i la desembocadura de la Muga. Per davant hi ha la platja i per darrere una gran avinguda per la circulació de vehicles i estacionament fins als habitatges. Sobre el passeig s'hi van construir diversos edificis, tres d'ells destinats a establiments de restauració, i un gran edifici que actualment acull diversos negocis com una pizzeria, un centre veterinari i la discoteca Passarel·la.

Sobre el passeig també hi ha una gran àrea de jocs infantils. Les dutxes o algun equipament esportiu completen la resta de construccions, que són més d'una desena. Mediterraneo Azul, l'empresa a qui es va donar la concessió, explota des de llavors els negocis. Segons ha pogut saber Diari de Girona, són conscients que el juny de 2011 s'acaba la concessió i tenen el compromís que podran continuar l'activitat fins acabar l'any, tot i que evidentment preferirien poder ampliar-la.

El Ministeri de Medi Ambient ja fa temps que té la intenció de no allargar la concessió i remodelar el passeig. El regidor d'Urbanisme de Castelló, Pere Iglesias (ECE-EPM), ha explicat que quan van entrar a l'Ajuntament es van preocupar de conèixer l'estat de la concessió. "Vam veure que tenien clar que s'acabava el 2011, de fet hi havia informes desfavorables a continuar-la tant per assessors externs com del Ministeri", diu Iglesias. Davant d'aquesta situació i amb l'objectiu, per una banda d'evitar perjudicis a la concessionària, però per l'altra buscar la millor opció per al passeig, l'Ajuntament va decidir mantenir un contacte periòdic per conèixer a fons el projecte de remodelació, per assegurar-se que el tirin endavant i per fer-hi aportacions.

La voluntat del govern municipal és que el projecte, redactat principalment amb criteris mediambientals per part de l'Estat, també n'inclogui de turístics. Iglesias ha explicat que es passarà d'un ús privat a un de públic, i un passeig amb l'estil del de Castelldefels, però que podria incloure zones de serveis o zones per practicar esports on podrien donar-se noves concessions d'explotació. D'altra banda, el regidor constata que tot just s'està en el procés de redacció del projecte i que falten molts tràmits abans no es pugui tirar endavant una remodelació.