El Departament d'Educació de la Generalitat ha decidit assumir la subvenció que fins ara donava el Ministeri de Treball a la llar d'infants La Miraculosa de Santa Coloma de Farners i que puja fins als 47.000 euros. Aquesta decisió arriba després que l'Ajuntament de Santa Coloma i membres de l'AMPA es reunissin amb el delegat territorial d'Educació a Girona, Andreu Otero, relata la regidora d'Ensenyament, Carme Dilmé (ERC), i finalment, el representant del Govern decidís que "ho assumiran per aquest curs".

Això representa que aquest centre educatiu té garantida la seva continuïtat un curs més però, com ressalta Dilmé, "només sabem que és per aquest any la subvenció" i és que si finalment Educació no hagués decidit assumir-ho, el que podria haver passat és que s'hagués de tancar aquesta llar d'infants i, per tant, la ciutat de Santa Coloma es quedés només amb dues llars d'infants, les municipals.

Un fet que com explica la regidora d'Ensenyament "obligaria Educació a fer-ne una de nova i se suposa que el departament ha fet els seus balanços i ha vist que el que interessava és que continués amb aquesta en funcionament" perquè amb dues, la ciutat no pot absorbir la demanda del servei.

Perdre 80 places

Aquesta llar d'infants és laboral i comptava fins ara amb una subvenció de Treball que ara ha decidit no aportar i que s'havia de revertir en el cost de les matriculacions, un aspecte que es veia inviable per a les famílies. Això va provocar que el ple de Santa Coloma de Farners exigís a través d'una moció al ple del mes de maig que la Genralitat aportés l'ajut econòmic perquè si es tancava representaria perdre les 80 places i, per tant, construir un nou centre.

L'escola bressol La Miraculosa va entrar en funcionament als anys 40 i va néixer amb la finalitat de promocionar la incorporació de les dones al mercat laboral.